Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Ποιο αληθινό περιστατικό συνέβη την εποχή που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους και καθιέρωσε την έκφραση “σ΄έπιασα στα πράσα”.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τάκης Νατσούλης στο βιβλίο του “Λέξεις και Φράσεις Παροιμιώδεις” – εκδόσεις Σμυρνιωτάκης, την εποχή που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους δρούσε ο διάσημος λήσταρχος Θεόδωρος Καρράς με τη συμμορία του και  είχαν ρημάξει τα σπίτια και τα μαγαζιά.

Η Αστυνομία τούς κυνηγούσε να τους πιάσει, μα ποτέ δεν το κατόρθωνε. Ο Καρράς είχε γίνει το φόβητρο των κατοίκων.

Την εποχή εκείνη, στην Κολοκυνθού των Αθηνών κατοικούσε ο παπα-Μελέτης, για τον οποίο έλεγαν ότι είχε φλουριά με το τσουβάλι και αν και  ήταν μεγάλης ηλικίας, ήταν αρκετά δυνατός.

Μια νύχτα ο Καρράς προσπάθησε να μπει στο σπίτι του παπά – Μελέτη όμως ο παπάς πετάχτηκε απο τον ύπνο του και είδε μια σκιά να κινείται ανάμεσα στα πράσα που είχε στην αυλή του.

Ο παπάς έπιασε τον αρχιληστή και τον παρέδωσε στη αστυνομία. Ο κακοποιός ομολόγησε και τους συνεργάτες του, οι οποίοι πιάστηκαν κι εκείνοι.

Από τότε λοιπόν, όταν συμβαίνει κάτι παρόμοιο, λένε συνήθως “τον έπιασαν στα πράσα”.

Το διαβάσαμε στο newsit.g
More in περίεργα, πολιτισμός
agorakinekro_572461008
Αγοράκι αναστήθηκε, ζήτησε νερό και ξαναπέθανε!

Μια απίστευτη ιστορία, που δύσκολα θα μπορούσε να πιστέψει κάποιος, σημειώθηκε στην Βραζιλία, όταν ένα μωρό, το οποίο είχε διαγνωστεί...

Close