Κάποτε σου το έλεγε η γιαγιά σου. Τώρα σου το επιβεβαιώνει μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα: εντυπωσίασέ τη διακινδυνεύοντας τη ζωή σου.
Η υπερδύναμή σου: Η ευαισθησία
Οι γυναίκες ξενερώνουν με τους τύπους που ρισκάρουν υπερβολικά και προτιμούν τους πιο συναισθηματικούς κι ευαίσθητους. Απόδειξη: το συμπέρασμα μελέτης της British Journal of Psychology που αποκαλύπτει ότι ο αλτρουισμός παίζει για εκείνη τον ίδιο ρόλο με την ομορφιά, τον φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό και την πίστη. Εκμυστηρεύσου της λοιπόν σε ανύποπτη στιγμή το παιδικό όνειρό σου. Οχι εκείνο με τις δύο συμμαθήτριες στην αυλή του σχολείου. Το άλλο, που ήθελες να γίνεις γιατρός χωρίς σύνορα. «Ετσι θα μπεις αυτομάτως στην κατηγορία “συναρπαστικός, ενδιαφέρων, αλτρουιστής”» λέει o Ian Kerner, συγγραφέας του She Comes First.

2. Ο κρυπτονίτης: Η ευφυΐα
Οπως κι αν το δεις, δεν είναι κακό να είσαι έξυπνος. Δεδομένου όμως ότι τα άτομα που αφοσιώνονται στις επιστήμες έχουν περιορισμένη κοινωνική ζωή, οι κεραίες σου δεν θα λαμβάνουν τα μηνύματα που στέλνονται μαζικά.
Η υπερδύναμή σου: Το έξυπνο χιούμορ
Μετάτρεψε την αδυναμία σου σε πλεονέκτημα. Είτε ψάχνουν για σχέση είτε για one-night stand, οι γυναίκες προτιμούν τους έξυπνους  άντρες. Ο λόγος είναι ότι στο πρόσωπό τους βλέπουν τα καλά γονίδια που θα ήθελαν να έχει το παιδί τους. Αντί, όμως, να τα επιδεικνύεις, άφησέ τη να τα διαπιστώσει μέσα από σχόλια αυτοσαρκασμού. Αυτό σε συμβουλεύουν οι επιστήμονες του University of New Mexico, που διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες μεταφράζουν τη δυνατότητα αυτοσαρκασμού σε εξυπνάδα και ειλικρίνεια μαζί.

3. Ο κρυπτονίτης: Η εμφάνιση
Μπορεί να επαναπαύτηκες στο 6-pack και το αψεγάδιαστο πρόσωπό σου, αλλά για εκείνη μετρούν περισσότερο άλλα πράγματα. Διαφορετικές μελέτες του Πανεπιστημίου του Τέξας συγκλίνουν στο ότι οι γυναίκες κατατάσσουν την εμφάνισή σου χαμηλά στη λίστα των κριτηρίων τους.
Η υπερδύναμή σου: Η ανασφάλειά της
«Οι όμορφες γυναίκες είναι ανασφαλείς, επειδή γνωρίζουν ότι το βασικό προτέρημά τους, η ομορφιά, έχει ημερομηνία λήξης» σου θυμίζει ο Kerner και συμπληρώνει: «Αν θες να σαγηνεύσεις μια όμορφη κοπέλα, θα πρέπει να της δείξεις ότι εκτιμάς όλα τα προσόντα της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μακρόχρονης δέσμευσης». Δεν θες να το χοντρύνεις τόσο; Διαφώνησε με ό,τι σου λέει. Μελέτες του Πανεπιστημίου της Αριζόνας έδειξαν ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από άντρες που στο ξεκίνημα της γνωριμίας τους τις πάνε κόντρα.

4. Ο κρυπτονίτης: Η κοινωνικότητα
«Πολλές γυναίκες ξενερώνουν με τους άντρες που περνούν πολύ χρόνο με τους φίλους τους» λέει ο Kerner κι εξηγεί: «Ισως το εκλαμβάνουν ως έλλειψη ενδιαφέροντος για δέσμευση κι ένδειξη της τακτικής “ό,τι κάτσει”».
Η υπερδύναμή σου: Η ομαδικότητα
Δες το δάσος και όχι το δέντρο! Αυτή είναι η προτροπή μελέτης του Laurentian University στον Καναδά, όπου διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες γοητεύονται από άντρες που συμμετέχουν σε ομαδικά αθλήματα, είναι επικοινωνιακοί και αθλητικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι τα χαρακτηριστικά αυτά συμπίπτουν με τα χαρακτηριστικά του καλού γονιού. Πάντως, αν έρθει στον κρίσιμο αγώνα σου, κάνε στο τέλος την παλικαριά και γύρνα τη στο σπίτι. Από μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Evolution and Human Behavior φαίνεται ότι τέτοιου είδους χειρονομίες σε ανεβάζουν στο point system της.

5. Ο κρυπτονίτης: Τα χρήματα
Οτι οι γυναίκες έλκονται από το χρήμα, το υποπτευόσουν. Στο εξής θα έχεις κι αποδείξεις με την υπογραφή National Academy of Sciences.
Η υπερδύναμή σου: Η εμπιστοσύνη της
Σύμφωνα με έρευνα του University of Iowa, αυτό που γοητεύει περισσότερο τις γυναίκες είναι η πίστη και η αξιοπιστία. Ο Kerner σχολιάζει: «Μπορεί οι περισσότερες μελέτες να δείχνουν ότι οι γυναίκες γοητεύονται από πλούσιους άντρες, αλλά αυτό συμβαίνει υποσυνείδητα, επειδή δίπλα τους νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια». Μην τρελαίνεσαι λοιπόν να γίνεις Ωνάσης. Από μελέτη του Central Lancashire προκύπτει ότι οι πιο περιζήτητοι άντρες κατατάσσονται στη μέση οικονομική τάξη, καθώς είναι αυτοί που θεωρούνται πιο αξιόπιστοι. Οι top of the top μάλιστα είναι οι δάσκαλοι, που είναι υπομονετικοί και ξέρουν από παιδιά. Αν είναι αργά και δραστηριοποιείσαι ήδη σε άλλον τομέα, άκου τον Kerner: «Δώσε έμφαση στα ομαδικά στοιχεία της δουλειάς σου, που δείχνουν ότι είσαι ευέλικτος κι επικοινωνιακός».

click here
More in Άνδρες, σεξ, Σύζυγοι, ψυχολογία
brad_pitt-pg-horizontal
Ο άνδρας των 50 και μετά

Κάποτε τον αποκαλούσαν γέρο. Σήμερα θεωρείται ότι διάγει την παραγωγικότερη ηλικία του. Είναι ο 50άρης, ο άνδρας που είναι κυρίαρχος...

Close