Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Ως τα εκατό τους χρόνια ενδέχεται να ζήσουν περισσότερα από τα μισά μωρά που γεννιούνται σήμερα σε εύπορα νοικοκυριά, σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία για το προσδόκιμο ζωής.

Χρησιμοποιώντας δημογραφικά μοντέλα, επιστήμονες υπολόγισαν πως το μέσο παιδί που γεννήθηκε το 2007 στη Βρετανία μπορεί να περιμένει ότι θα ζήσει ως τα 103, ενώ στην Ιαπωνία ως τα 107.

Ειδικοί κάνουν τις παραπάνω προβλέψεις στο τεύχος της ιατρικής επιθεώρησης «Τhe Lancet», αφού εξέτασαν τα τελευταία στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες.

Επισημαίνουν ότι στη διάρκεια του 20ού αιώνα καταγράφηκαν στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες τεράστιες αυξήσεις του προσδόκιμου ζωής, που αντιστοιχούν σε πάνω από 30 χρόνια.

Τα ποσοστά θνησιμότητας στις χώρες με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, όπως η Ιαπωνία, η Σουηδία και η Ισπανία, δείχνουν ότι ακόμη κι αν οι συνθήκες της υγείας δεν βελτιωθούν, τα τρία τέταρτα των μωρών θα ζήσουν ως τα 75 τους.

Αν συνεχιστούν οι παρούσες τάσεις, η πλειοψηφία των ατόμων που γεννιούνται σε εύπορες χώρες από το 2000 και μετά είναι πιθανό να γιορτάσουν τα 100ά γενέθλιά τους.

Όπως αποκαλύπτουν τα υπάρχοντα στοιχεία

- Η θνησιμότητα μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας άνω των 80 ετών εξακολουθεί να μειώνεται στις πλούσιες χώρες.

- Το 1950, η πιθανότητα να ζήσει κάποιος από τα 80 έως τα 90 ήταν 15% για τις γυναίκες και 12% για τους άνδρες. Το 2002 τα ποσοστά αυτά ήταν 37% και 25% αντιστοίχως.

- Οι άνθρωποι, όχι μόνο ζουν περισσότερο, αλλά καταφέρνουν να διατηρούν την ποιότητα της ζωής τους, παρά την αύξηση της συχνότητας χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

- Το ποσοστό των ανθρώπων με αναπηρίες μειώνεται (ανάπηρο θεωρείται το πρόσωπο που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας καθημερινές δραστηριότητες, όπως να ντυθεί και να φάει).

- Το ποσοστό των ανθρώπων που διατηρούν την ανεξαρτησία τους είναι παρόμοιο μεταξύ των ηλικίας 92-93 ετών και των ηλικίας 100 ετών.

Zougla.gr

More in ειδήσεις, επιστήμη, παιδιά
2259_synavliathessalonikis
”ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2012”: Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της. (1912 – 2012).

  Η ιστορικότητα μιας πόλης δεν φαίνεται μόνο απο τα κτίρια ή τις βυζαντινές γεύσεις της. Και η Θεσσαλονίκη δεν...

Close