Ζυγίζει και καταγράφει το ύψος και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου από την πρώτη κιόλας στιγμή που σε βλέπει. Τώρα είναι στο χέρι σου να την πείσεις και για το χαρακτήρα σου. Προσέγγισέ τη με αυτοπεποίθηση, μην προσποιηθείς ότι της μίλησες τυχαία. «Οι άντρες έχουν την τάση να μιλούν μεταξύ τους πλαγίως, για να αποφύγουν την άμεση επαφή» λέει η ανθρωπολόγος Helen Fisher, Ph.D., συγγραφέας του Why we Love. «Οι γυναίκες, όμως, αντιμετωπίζουν η μία την άλλη πρόσωπο με πρόσωπο και τους αρέσει να τις κοιτάνε στα μάτια».

Οι συστάσεις σου
Μία καλή χειραψία δεν σε στέλνει απευθείας στο κρεβάτι της, όμως μία κακή σε καταδικάζει στην εξορία διαπαντός. Τα χέρια είναι γεμάτα νεύρα, οπότε οι άνθρωποι με χαλαρή, ιδρωμένη χειραψία δίνουν την εντύπωση ότι είναι ντροπαλοί και νευρωτικοί, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Επομένως, κράτα το ποτό σου με το αριστερό χέρι και δώσε της το δεξί για μία χειραψία σίγουρη, δυνατή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα της συνθλίψεις τα κόκκαλα. Πρόσεξε κι εσύ τη δική της χειραψία: η ίδια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες με πιο δυνατή χειραψία τείνουν να είναι πιο περιπετειώδεις.

Η φωνή σου
Σύμφωνα με νέα μελέτη Σκωτσέζων ερευνητών, οι πιο όμορφες γυναίκες προτιμούν τους άντρες με βαθιά φωνή. Αυτό συμβαίνει γιατί μία βαριά φωνή υποδεικνύει υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, δείγμα δύναμης και αναπαραγωγικής ικανότητας. Βγάλε τον αέρα από το διάφραγμά σου κι όχι από το λαιμό. Αυτό επιμηκύνει τη ροή αέρα που περνάει δίπλα από τις φωνητικές χορδές σου. «Λειτουργεί όπως ένα ενσωματωμένο subwoofer» λέει η καθηγήτρια φωνητικών Joanne Joella.

Το σπάσιμο του πάγου
Πες κάτι που θα σε βοηθήσει να αντλήσεις πληροφορίες για εκείνη. Αν πεις, για παράδειγμα, «πολύ συμπαθητικοί οι φίλοι σου, από πού γνωρίζεστε;» της έχεις κάνει ταυτοχρόνως ένα κομπλιμέντο κι έχεις ανοίξει ένα παράθυρο γνωριμίας και συζήτησης. Η οικειότητα οδηγεί στην απελευθέρωση ντοπαμίνης στον εγκέφαλό της, που βοηθά στη βελτίωση της διάθεσής της. Δείξε της ότι ενδιαφέρεσαι για όσα σου λέει με καταφατικά νεύματα και φράσεις, λέει ο Alex Pentland, καθηγητής στο MIT, που σχεδίασε ένα λογισμικό, το οποίο καταγράφει τις αντιδράσεις του εγκεφάλου όσων συμμετέχουν σε speed dating.

Η συζήτησή σας
Ολοι ξέρουμε πώς πρέπει να κάνουμε ερωτήσεις για εκείνη και να αποφεύγουμε τις περιαυτολογίες. Ομως μην «πουλάς» τον εαυτό σου φτηνά. «Οι γυναίκες σε ακούν προσεκτικά αναζητώντας σημάδια κοινωνικού status και πλούτου» λέει η Fisher. Μη μιλήσεις άμεσα για τις οικονομικές απολαβές σου ή την προσωπική επιτυχία σου. Ασε εκείνη να βγάλει μόνη της τα συμπεράσματα. Αλλη μία σημαντική συμβουλή για τη συζήτησή σας: μίλα με την ίδια ταχύτητα που μιλάει εκείνη και θα σε θεωρήσει έξυπνο, ευγενή, σίγουρο για τον εαυτό σου και φιλόδοξο, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Η γλώσσα του σώματός σου
Οταν υπάρχει έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, έχουν την τάση να αντανακλούν ο ένας τη γλώσσα του σώματος του άλλου. Μην το παρακάνεις. Παράμεινε ήρεμος κι άσε εκείνη να θέσει τους τόνους, λέει η Lisa Clampett, ιδρύτρια του Matchmaking Institute. Η υπερκινητικότητα προδίδει νευρικότητα και προκαλεί την ανεπιθύμητη έκκριση ορμονών του στρες στον εγκέφαλό της. «Αν σε αγγίξει φευγαλέα στον ώμο ή στο μηρό, ανταπόδωσε σε ένα ή δύο λεπτά» λέει η Fisher. Επίσης, μπορείς να την αγγίξεις στο εσωτερικό του μπράτσου της, μία περιοχή πλούσια σε νεύρα, που θα στείλει πολλά ερεθίσματα στον εγκέφαλό της.

Το κλείσιμο της συμφωνίας
Αν έχεις κάνει τη σωστή πρώτη εντύπωση, μάλλον ήδη αναρωτιέται πώς είσαι στο κρεβάτι. «Συνειδητά ή μη» λέει η Fisher, «αναζητά τα σημάδια, που θα της δείξουν αν έχεις υπομονή και σε ενδιαφέρει να της δώσεις ικανοποίηση». Πιάσε της το χέρι απαλά ενώ της δείχνεις κάτι. Ζήτα ένα ωραίο τραγούδι από τον dj. Μύρισε τα αρώματα ενός ποτηριού κρασί. Δείξε τα εκλεπτυσμένα γούστα σου σε αυτούς τους τομείς και θα πιστέψει ότι αξίζει να ανακαλύψει και τους υπόλοιπους – στο κρεβάτι της.

http://www.menshealth.gr/sex/%CE1

More in Άνδρες, Αντιμετώπιση, Γυναίκες, σεξ, ψυχολογία
93712
Η «ορμόνη της αγκαλιάς» βελτιώνει τις επιδόσεις στο κρεβάτι

Μία ορμόνη που βοηθεί τις μητέρες να «δένονται» με τα μωρά τους πιθανώς δεν ηχεί σαν το υπέρτατο «όπλο» για...

Close