Ο οργανισμός σου συνήθισε στη αποχή από το λίπος και, όπως είναι φυσικό, αν πέσεις με τα μούτρα στο αρνί και στα υπόλοιπα καλούδια του πασχαλινού τραπεζιού, το μόνο σίγουρο είναι πως στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γλυτώσεις με ένα ενοχλητικό φούσκωμα ή τα γαστρεντερικά προβλήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Η νηστεία δεν κόβεται μαχαίρι

Η διακοπή της νηστείας, όταν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο και εμπεριέχει ποικιλία τροφών, είναι άκρως ευεργετική για τον οργανισμό μας, καθώς αποτελεί καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση αλλά και «ανεφοδιασμό» με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Εκτός αυτού, ρίχνει τις τιμές της χοληστερίνης, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και θωρακίζει τον οργανισμό. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω οφέλη μπορούν να μας γυρίσουν μπούμερανγκ, αν δεν προσέξουμε και δεν διακόψουμε τη νηστεία με σύνεση.

Αν η μετάβαση από τη νηστεία στην κρεατοφαγία και σε τροφές πλούσιες σε λιπαρά γίνει απότομα, τότε επιβαρύνουμε το στομάχι, τα έντερα αλλά και την καρδιά μας. Το στομάχι χρειάζεται περισσότερο αίμα για να ολοκληρωθεί η πέψη λιπαρών τροφών, με αποτέλεσμα το απότομο ζόρισμα της καρδιάς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τις γιορτινές ημέρες, όπως οι ημέρες του Πάσχα, τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας αλλά και εμφραγμάτων έχουν την… τιμητική τους στα νοσοκομεία.

Συμβουλές για πασχαλινό γεύμα χωρίς απρόοπτα 

Το αρνί και οι υπόλοιπες λιπαρές τροφές μπορεί να έχουν εξέχουσα θέση στο τραπέζι μας, αρκεί όμως να μην παρεκτρεπόμαστε, να τρώμε αργά και μέτριες ποσότητες φαγητού.

Και μπορεί στο τραπέζι της Λαμπρής να δεσπόζει το σουβλιστό αρνάκι, είναι απαραίτητες όμως και πολλές σαλάτες. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε κάλιο, που είναι ανταγωνιστής του νατρίου, πλούσια πηγή του οποίου είναι το κρέας, διατηρώντας έτσι την ηλεκτρολυτική ισορροπία. Επιπρόσθετα, τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Πηγή: womenonly.gr
Επιμέλεια: Μαίρη Κιλικίδου

zougla.gr

More in Ασθένειες, Διατροφή, Θεραπείες
assets_LARGE_t_213761_53813773
Αντισυλληπτικά για τους πόνους της περιόδου

  Δεν είναι μικρός ο αριθμός των γυναικών που αντιμετωπίζουν διαταραχές για ένα χρονικό διάστημα που προηγείται της περιόδου. Τα...

Close