Οι KLab architecture κέρδισε το βραβείο Best commercial project 2011 για το Placebo pharmacy στη Γλυφάδα στα X International Awards (διοργανώνονται τα τελευταία 10 χρόνια από το σπουδαιότερο εκδοτικό οίκο στα αρχιτεκτονικά θέματα της ΡωσίαςSalonpress και την τοπική έκδοση του γνωστού αρχιτεκτονικού περιοδικού Domus.

Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος δέχθηκε το ειδικό βραβείο σε τελετή απονομής που έγινε στο φημισμένο μέγαρο GUM στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας…
Της τελετής προηγήθηκε δεξίωση στο χώρο της έκθεσης των συμμετοχόντων. Η ψηφοφορία που βρήκε την ομάδα KLab architecture και το Placebo pharmacy να θριαμβεύουν έγινε μέσω internet από πολυπληθή κριτική επιτροπή από αναγνωρισμένους αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο.

+ Ανάμεσα στις συμμετοχές στα commercial projects που διαγωνίστηκε η KLab και το φαρμακείο ξεχώριζαν ο Norman Foster με το διαστημοδρόμιο spaceport America, και το Αγγλικό γραφείο Jestiko+Whiles με το ξενοδοχείο W London στη Leicester Square στο Λονδίνο. Άλλοι νικητές του διαγωνισμού είναι ο Jurgen Mayer με τελωνείο και συνοριακό σταθμό στο Sarpi, στη Γεωργία στη κατηγορία δημόσιο κτίριο, οι 24h architecture με κτίριο διαμερισμάτων στο Nijmegen στην Ολλανδία καθώς και οι Patkau architects με καταφύγια για skaters στο Winnipeg του Καναδά στην κατηγορία περιβαλλοντική αρχιτεκτονική.

Το Placebo pharmacy

…κατασκευάστηκε το 2010 στη Γλυφάδα δίπλα στο CITY PLAZA στη Λ.Βουλιαγμένης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία της Ελλάδος. Η αρχιτεκτονική του πρόταση δημοσιεύτηκε σε περιοδικά αρχιτεκτονικής και design σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος δηλώνει:
«Η λογική σχεδιασμού βασίστηκε στη ιδέα ότι αυτό είναι ένα φαρμακείο που δεν είναι φαρμακείο:

είναι ένα είδος placebo φαρμακείο που θα διαφοροποιείται σχεδόν σε όλα. Μια πλήρη ανατροπή της εικόνας του φαρμακείου όπως την γνωρίζαμε στο παρελθόν και όπως δημιουργείται σήμερα από τα copy paste καταστήματα που αναλαμβάνουν συγκεκριμένες εταιρείες. 

 

Η λογική του έργου αλλά και βασική κατεύθυνση της σκέψης των KLab είναι ένας νέος τρόπος να βλέπεις και να κινείσαι μέσα και έξω από τους χώρους που σχεδιάζουμε». 

Κlab architecture (kinetic lab of architecture)
Δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο το 2007 ως συνέχεια των Klmf που είχε δημιουργήσει από το 2001. «Είμαστε μια ομάδα αρχιτεκτόνων, από διαφορετικές χώρες προέλευσης, που τάσσεται υπέρ της αναζήτησης του ποιοτικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μέσα από πρωτοποριακές ιδέες».

Φιλοσοφία:
«Η αρχιτεκτονική είναι μια γλώσσα που δεν έχει ούτε σύνορα ούτε όρια. Η ανάμειξη στοιχείων όπως είναι το διαχρονικό και το εφήμερο, το κλασικό και το μοντέρνο, η μεγάλη και η μικρή κλίμακα, το τεχνητό και το φυσικό, συνιστά τη μεγαλύτερη έμπνευση αλλά και πρόκληση για την klab architecture.

Μέθοδος της Κlab
…είναι να δημιουργούν αρχιτεκτονική σαν καλλιτέχνες και να είναι σε θέση να την υλοποιήσουν σαν επιστήμονες. Η ελευθερία στην έμπνευση και η ευρηματικότητα στην υλοποίηση είναι οι αρχές ενός αέναου πειραματισμού που διευρύνει συνεχώς την πείρα του γραφείου.

Πώς επιτυγχάνεται η υψηλή ποιότητα στον πρωτοποριακό και λειτουργικό σχεδιασμό;
«Η βασική προϋπόθεση είναι η καθημερινή έρευνα και για την εύρεση ιδιαίτερων λύσεων».

Η φήμη:
Η διεθνής αναγνώριση σφραγίστηκε τον Αύγουστο του 2008 με την επιλογή τους από τοWallpaper στα πιο ανερχόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου* αλλά και την επιλογή παρουσίασης του γραφείο στο βιβλίο STARCHITECTS ανάμεσα στα 60 καλύτερα γραφεία του κόσμου.

Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος

Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Το 1994 αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στο Λος Αντζελες, στο SCI – Arc απ όπου απέκτησε το Master of architecture το 1996. Από το 1998 έως το τέλος του 2000 εργάστηκε ιδιωτικά και το 2001 ίδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο klmf με συνεργάτη τοn Μίλτο Φαρμάκη

Το 2007 έληξε η συνεργασία και το γραφείο μετονομάστηκε σε klab architecture. Το 2007 συμμετείχε στην 5η biennale Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, ενώ έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2006 ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Athens 9. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε σημαντικά περιοδικά και εκδόσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

- Γιατί είναι GoodNews η βράβευσή σας;
«Νομίζουμε ότι έχουμε ένα καλό και αισιόδοξο νέο για αυτούς που επιμένουν ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι πολλές οι φορές που έχουμε την τύχη να δούμε Έλληνες να κερδίζουν διεθνή βραβεία και να αναγνωρίζεται η αξία + η ποιότητα του έργου τους».

Αλλο έργο της Klab:
Global Entertaiment Company in Greece

«Τα γραφεία της Disney στην Ελλάδα μελετήθηκαν σε συνεργασία με τους GMW architects. Το design είχε τον κίνδυνο να παρασυρθεί από το τι αντιπροσωπεύει η Disney στον κόσμο και να γίνει φλύαρο. Επιλέχθηκε μια πιο δύσκολη προσέγγιση. Στην αρχιτεκτονική διερεύνηση των συνθηκών που ένας χώρος προκαλεί ενδιαφέρον και εκπλήξεις χρησιμοποιώντας μια δυναμική γραμμή μονοκονδυλιάς που επαναλαμβάνεται δημιουργώντας pattern και έχοντας αναφορά στη δημιουργία του σκίτσου. Η ένταση του χώρου δεν ανταγωνίζεται την πληθώρα των πολύχρωμων και αναγκαίων εκθεμάτων, αλλά λειτουργεί σαν ένα fluid δυναμικό backround». 

http://www.klab.gr/

* Η αναφορά στο Wallpaper
http://www.wallpaper.com/directory/872

http://news.pathfinder.gr/good-news/784087.html

Tagged with:
 
More in ειδήσεις
7cd4b797d5be561fa0619f162636438f_XL
Στον εισαγγελέα η Lidl για αισχροκέρδεια

Ο εποπτεύων του Οικονομικού Εγκλήματος, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής με παραγγελία του ζητεί να διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέτασηπροκειμένου να διαπιστωθεί εάν...

Close