Καούρες: Το χαμομήλι είναι το σωτήριο βότανο για να ξενοιάσετε μια και καλή!

Ο καλός μου φίλος Φ. Μόραν,M,D, είναι καθηγητής φαρμακολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Αβάνας στην Κούβα. Παρόλο που έχει κάνει κάποιες εργασίες σχετικά με την φυτοιατρική, το βασικό αντικείμενο του, είναι η συμβατική φαρμακοποιία. Ωστόσο, πριν από χρόνια, όταν ο πεθερός του, αντιμετώπισε πολύ σοβαρά γαστροεντερικά προβλήματα, διαπίστωσε ότι μια πολύ παραδοσιακή φυτική βοήθεια ήταν εκείνη που τον έκανε καλά.

Διαβάστε την ιστορία του.

«Όταν ο πεθερός μου ήταν 70 ετών, του διέγνωσαν αρκετές γαστρεντερικές παθήσεις: δωδεκαδάκτυλικό έλκος, γαστρίτιδα και χρόνια γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ο γιατρός του, του έδωσε Ζαντακ, ένα πολύ γνστό συμβατικό φάρμακο. Μέχρι εδώ όλα καλά και συμφωνούσα απόλυτα με την αγωγή του πεθερού μου. Ο πεθερός μου, όμως, είχε από ελάχιστη έως και καθόλου ανακούφιση. Μετά από λίγο καιρό, η πεθερά μου κουράστηκε να τον ακούει να παραπονιέται και μου είπε ότι ήθελε να του δώσει ένα αφέψημα χαμομηλιού. Την αποθάρρυνα, επιμένοντας ότι δεν είναι δυνατόν ένα βότανο να είναι πιο αποτελεσματικό από το συμβατικό φάρμακο που ήδη έπαιρνε. Εκείνη όμως, επέμενε και δεν μπορούσα να την εμποδίσω.

Από το πρώτο φλυτζάνι που ήπιε, ο πεθερός μου μας είπε ότι ένιωσε καλύτερα. Μετά από λίγες ημέρες είπε ότι αισθανόταν αισθητή ανακούφιση Αποφασίσαμε, η γυναίκα μου-είναι και εκείνη ερευνήτρια- κι εγώ, και αναλύσαμε μερικά δείγματα από το χαμομήλι και βρήκαμε ότι παράγει ένα σπουδαίο σπασμολυτικό, πολύ ισχυρότερο από την παπαβερίνη και την ατροπίνη.

Θα ήταν ίσως πολύ ανώριμο να συμπεράνουμε ότι τα σπασμολυτικά ποτελέσματα του χαμομηλιού εξηγούν τη θετική ανταπόκριση του πεθερού μου. Στη δική του όμως περίπτωση, ένα φυτικό γιατροσόφι αντέδρασε καλύτερα από ένα συμβατικό φάρμακο.

Επιμέλεια: Ζωή Κυροπούλου

Φυσική Αντιγύρανση Dr James A. Duke ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ

More in Βότανα, Διατροφή, Θεραπείες
antimetopisi_loksigka_large
Θεραπεία λόξιγκα

    Θεραπεία λόξιγκα Ο λόξιγκας, συνήθως φεύγεια από μόνος του. Παρόλα αυτά, όταν επιμένει και σας σπάει τα νεύρα,...

Close