Ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ, Σάββας Ζεμπίλλας, είναι ένας άνθρωπος σύγχρονος μέσα σ’ όλα! Η ιδιότητα και το αξίωμά του, εκ πρώτης όψεως, δεν μας παραπέμπει στην έντονη προσωπικότητά του. Ο 55χρονος Μητροπολίτης, από μικρός είχε καλλιτεχνικές αναζητήσεις και ήθελε να ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής. Δοκίμασε τις δυνατότητές του μέσα από τις παραστάσεις του πανεπιστημίου καθώς αποτέλεσε και μέλος ροκ συγκροτήματος την ίδια περίοδο.

Η σχέση του με την τεχνολογία είναι η καλύτερη αφού όπως δηλώνει ο ίδιος διαθέτει profile στο Facebook, με περισσότερους από 5000 φίλους, ενώ διαθέτει iPad. Το αντιμετωπίζει σαν μια δίοδο επικοινωνίας με τη νεολαία.

Ο Σάββας Ζεμπίλλας, διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και δράσεις όσον αφορά στη ζωή του καθώς και στο αξίωμά του. Γεννήθηκε το 1957, στο Γκάρι της Ιντιάνα και μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Είναι παιδί μεταναστών από την Κάλυμνο και σπούδασε στις ΗΠΑ, Φιλοσοφία, Αγγλική Φιλολογία και αργότερα θεολογία. To 1992 χειροτονήθηκε διάκος ενώ τρία χρόνια αργότερα, πρεσβύτερος. Το 1997 τοποθετήθηκε στη θέση του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αμερική, όπου και έμεινε για δέκα χρόνια ενώ τον περασμένο Νοέμβριο επελέγη ως μητροπολίτης  Πίτσμπουργκ. Σήμερα είναι υπεύθυνος για τις 52 ενορίες της Πενσιλβάνια, του Οχάιο και της Δυτικής Βιρτζίνια.

http://www.neolaia.gr/2012/01/30/savvas-zempillas-enas-rock-mitropoliths-me-kallitexnikes-anazhthseis/

More in ειδήσεις, περίεργα, πολιτισμός
Αγγλία: Ποιο είναι το διάσημο πρότυπο άντρας και γυναίκας;

Ενδιαφέρουσα βρετανική έρευνα λοιπόν, με ερώτηση, ποιον διάσημο θεωρείτε ως πρότυπό σας. Οι άντρες εξέλεξαν τον αρχηγό της Λίβερπουλ, οι...

Close