Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Αύξησε τον όγκο των χειλιών σου, λεύκανε τα δόντια σου,  αφαίρεσε τις φακίδες σου ή ένα ξαφνικό ενοχλητικό σπυράκι δυνάμωσε τα μαλλιά σου και αξιοποίησε τα κραγιόν σου. Όλα αυτά φυσικά και ανέξοδα!

Αν θέλεις να αυξήσεις φυσικά τον όγκο των χειλιών σου, χωρίς να δώσεις μια περιουσία σε αμφίβολα προϊόντα, άπλωνε στα χείλη σου (όσο συχνά θες), έλαιο κανέλας. Πουλιέται στα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

·                     Για να κάνουμε φυσική λεύκανση στα δόντια μας, λιώνουμε δύο φράουλες σε ένα δοχείο. Προσθέτουμε στο δοχείο αυτό λίγη σόδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα για λίγα λεπτά στα δόντια μας και ‘έπειτα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Άλλη μια επιλογή για τις απαιτητικές: Προβάλλετε άμεσα, ένα χαμόγελο πιο λαμπερό
«Ασπρίστε» τα φυσικά! Διαλύστε λίγη μαγειρική σόδα σε νερό και βουρτσίστε με το διάλυμα αυτό τα δόντια σας μερικές φορές το μήνα. Θα αφαιρέσει τους επιφανειακούς λεκέδες και θα κάνει τα δόντια σας να φαίνονται έναν με δύο τόνους πιο λευκά από ό,τι είναι τώρα και το χαμόγελό σας πιο φωτεινό. «Το μείγμα αυτό εξουδετερώνει τους λεκέδες και γυαλίζει τα δόντια, χωρίς να καταστρέφει το σμάλτο, καθώς δεν είναι τόσο ισχυρό», λέει η Jennifer Jablaw, DDS, Oδοντίατρος ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική, στη Νέα Υόρκη.
«Πιάστε» τη βάση. «Κραγιόν που έχουν ως χρωματική βάση αποχρώσεις του μπλε, κάνουν τα δόντια να φαίνονται πιο λευκά», εξηγεί η J. Liebeskind. Για να καταλάβετε ποια απόχρωση είναι η πιο κατάλληλη για τη δική σας περίπτωση, απλώστε ενδεικτικά τρεις ή τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις στη σειρά, ώστε να διαπιστώσετε ποια από όλες βασίζεται σε τόνους του μπλε ή σε τόνους του καφέ και του χρυσαφί - οι οποίες φυσικά θα κάνουν τα δόντια σας να δείχνουν πιο κίτρινα.

·                     Αν σας ενοχλούν οι φακίδες προσπαθήστε να τις σβήσετε ή να τις αποχρωματίσετε αρκετά με αφέψημα μαϊντανού. Βράστε ένα χοντρό μάτσο μαϊντανό σε 1/2 λίτρο νερό για 15 περίπου λεπτά. Η θεραπεία απαιτεί να κάνετε τοπικές πλύσεις με χλιαρό αφέψημα, στα σημεία που σας ενδιαφέρει.
·                     Κάνεις αποτρίχωση, αλλά οι τριχούλες γυρνούν προς τα μέσα; Αποτέλεσμα, κόκκινα και πολλές φόρες επώδυνα σπυράκια. Για να το αποφύγεις αυτό, κάνε κάθε μέρα απολέπιση με μια λούφα. Τρίβεις κυκλικά, από κάτω προς τα πάνω.
·                     Ενοχλητικό σπυράκι, την πιο ακατάλληλη στιγμή; Μην το πειράζεις. Βαλε σε μια μπατονέτα, λίγο κολλύριο, από αυτά που είναι για να μη κοκκινίζουν τα μάτια. Κρατά τη πάνω στο σπυράκι για 10-15 δευτερόλεπτα. Η κοκκινίλα θα εξαφανιστεί.

·                     Μην πετάξεις τα κραγιόν σου, όταν τελειώνουν. Θα εκπλαγείς πόσο έχουν ακόμη μέσα. Πάρε ένα καθαρό βαζάκι, (από μια κρέμα ματιών που έχει τελειώσει π.χ.).Με ένα μυτερό αντικείμενο, βγάλε το υπόλοιπο από το κραγιόν, και βάλτο στο βαζάκι. Αν θες, κάνε το ίδιο με τα υπόλοιπα “τελειωμένα” κραγιον.

Χαρίστε ζωντάνια στις μπούκλες
Κάνετε μάσκα μαλλιών. Και μάλιστα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εκτός από τα προϊόντα που θα βρείτε στην αγορά, μπορείτε να φτιάξετε και μια σπιτική μάσκα με λάδι jojoba (θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα με φυσικά προϊόντα ομορφιάς). «Η jojoba έχει μια εξαιρετική μοριακή δομή, χάρη στην οποία μπορεί να εισχωρεί στην τρίχα και να την επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση», λέει ο Paul Labrecque, ιδιοκτήτης του Paul Labrecque Salon στη Νέα Υόρκη. Αφού απλώσετε το λάδι ομοιόμορφα σε στεγνά μαλλιά, καλύψτε με έναν πλαστικό σκούφο (σαν αυτούς που φοράμε στο ντους) και στη συνέχεια τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα, ώστε να νιώθετε το κεφάλι σας ζεστό. Αφήνετε το λάδι στα μαλλιά σας για μισή ώρα. Κατόπιν λούστε τα σχολαστικά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. «Η jojoba εισχωρεί στις τρίχες που έχουν υποστεί φθορά. Βοηθά τα μαλλιά να μαλακώσουν, να γίνουν πιο λεία και απαλά και να αποκτήσουν φυσική λάμψη», εξηγεί ο P. Labrecque.
Προσοχή στη ζέστη. Κάνει το εξωτερικό προστατευτικό περίβλημα της τρίχας να «ανοίγει», με αποτέλεσμα η τρίχα να ξεραίνεται και να ηλεκτρίζεται. «Είναι καλό να δροσίζουμε τα μαλλιά κατά τη διάρκεια του styling, προκειμένου να διατηρείται η τρίχα λεία και απαλή», λέει ο P. Labrecque. Εάν, λοιπόν, το πιστολάκι σας βγάζει και ψυχρό αέρα, εκμεταλλευτείτε το. Δροσίστε τα μαλλιά σας με κρύο αέρα, αφού στεγνώσετε κάθε τούφα ξεχωριστά. Πρόκειται για μια χρήσιμη συνήθεια που βοηθά το χτένισμα να διατηρηθεί περισσότερο.

Αποκτήστε λαμπερή επιδερμίδα
Εκμεταλλευτείτε το γάλα. Πάρτε ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα και βουτήξτε το σε κρύο γάλα. Μετά βάλτε το επάνω στο πρόσωπό σας για 10 λεπτά. «Το γάλα περιέχει πρωτεΐνες, λιπαρά, αμινοξέα και βιταμίνη Α, συστατικά τα οποία αφαιρούν την ερυθρότητα και καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα», λέει ο David Bank, MD, Δερματολόγος στο Mount Kisco, στη Νέα Υόρκη. Υπάρχει κι άλλο πλεονέκτημα: το γαλακτικό οξύ που περιέχεται στο γάλα είναι από μόνο του ένα φυσικό πίλιγκ, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό και λαμπερό.

Μυστικά Βότανα Βότανα έλαια και υπερτροφές www.mystikavotana.gr

 

 

 

More in Γυναίκες, Θεραπείες, ομορφιά, φτιάξτο μόνη σου
w_200_230449_flert
Φλερτ:Tην ισχυρή προσωπικότητα και το χιούμορ αγαπούν οι περισσότεροι άντρες

Για να τον ξελογιάσεις απο το πρώτο ραντεβού και να του μείνεις αξέχαστη, θυμίσου ότι οι περισσότεροι άντρες αγαπούν την...

Close