Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης έρευνας για τα σεξουαλικά φετίχ, έδειξαν ότι ο σύγχρονος κόσμος θεωρεί το πέλμα των ποδιών και τα παπούτσια ως τα πιο ερωτογενή στοιχεία ενός σώματος.

“Τα παπούτσια είναι προτιμότερα από το σεξ, διότι διαρκούν περισσότερο” είχε δηλώσει η γνωστή τραγουδίστρια Μαντόνα. Από τα αποτελέσματα ωστόσο της μεγαλύτερης έρευνας για τα σεξουαλικά φετίχ, διαπιστώθηκε ότι ο σύγχρονος κόσμος δεν κάνει κανένα σχετικό διαχωρισμό και μάλιστα θεωρεί το πέλμα των ποδιών και τα παπούτσια ως τα πιο ερωτογενή στοιχεία ενός σώματος.

Σύμφωνα με άρθρο του «Independent», στο τοπ-5 των σεξουαλικών φετίχ αναφέρονται: Πρώτον, τα υποδήματα και συγκεκριμένα οι μπότες. Δεύτερον, τα κοστούμια ή τα ταγέρ και τα σακάκια. Τρίτον, τα μπουφάν και τα γιλέκο. Τέταρτον, τα καπέλα και τα κολιέ. Και πέμπτον, τα ρολόγια και τα βραχιόλια.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μπολόνια διαπίστωσαν ότι τα πέλματα και τα δάκτυλα είναι τα πλέον δημοφιλή μέρη του σώματος, καθώς καταγράφηκαν πρώτα στις σεξουαλικές προτιμήσεις του 47% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό εκτινάσσεται στο 64% στην περίπτωση που τα σημεία αυτά στολίζονται με διάφορα αντικείμενα.

Το 12% προτιμά τα εσώρουχα, το 9% τα σακάκια, το μέγεθος και τα υγρά του σώματος, το 7% τα μαλλιά, το 5% τους καλοσχηματισμένους μυς και μόνο το 4% τα γεννητικά όργανα και διάφορες επεμβάσεις στο σώμα όπως το τατουάζ.

Επίσης το 3% θεωρεί ως ερωτογενή ζώνη τον ομφαλό, το στήθος και την εθνικότητα ενώ το 2% τα πόδια, τους γλουτούς, το στόμα, τα χείλη και τα δόντια. Ακολουθούν με πολύ μικρά ποσοστά το στηθοσκόπιο, τα ρολόγια χειρός, τα βραχιόλια, οι πάνες και οι καθετήρες, ενώ τα μαλλιά, τα νύχια, η μύτη, τα αυτιά, ο λαιμός και η μυρωδιά του σώματος συγκέντρωσαν ποσοστό δημοφιλίας κάτω του 1%.

Η έρευνα τέλος κατέδειξε και την σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ψυχολογίας, καθώς περίπου 150 άτομα δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται ως σεξουαλικά φετίχ τα ακουστικά βαρηκοΐας και άλλοι δύο τον… βηματοδότη! ;Όπως καταλάβατε, έχουμε μέλλον μέχρι τα βαθιά ..πολύ βαθιά γεράματα. Ακόμη και οι κουφοί μπορούν να βρούν το φως τους!

© Copyright 2011 cosmo – www.cosmo.gr

Tagged with:
 
More in έρευνες, σεξ
allens
Ο Γούντι Άλεν μιλάει για το σεξ (Woody Allen)

Ο Woody Allen, ο πιο ιδιοφυής ίσως σκηνοθέτης των τελευταίων 30 ετών μιλάει για το sex. “Είναι το σεξ βρώμικο;...

Close