Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Σιρόπι απο λάχανο και κόλιανδρο!

ίσως να μην ακούγεται και ως ο ελκυστικότερος συνδυασμός, σίγουρα όμως πρόκειται για μια πολύ καλή θεραπεία για την αποσυμφόρηση των ιγμορίων! Το λάχανο είναι θαυμάσιο αποτξινωτικό που ευνοεί τη γρήγορη αποβολή των τοξινών απο τον οργανισμό. Επίσης διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και την παραγωγή αντισωμάτων ενώ έχει και απολυμαντική δράση με ιδαίτερη συνάφεια, προς το αναπνευστικό σύστημα. Το κόλιανδρο, χαρίζει καλύτερη γεύση και παρέχει και τις δικές του αποσυμφορητικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

2κ.του γλυκού σπόροι κόλιανδρου

1/2 λάχανο, ψιλοκομένο

αρκετό ρευστό μέλι για να καλυφθεί το λάχανο.

 

Εκτέλεση:

Κοπανίστε σε γουδί τους σπόρους του κόλιανδρου. Βάλτε τους σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί με το λάχανο και ρίξτε απο πάνω το μέλι. Αφήστε τα όλη νύχτα και έπειτα σουρώστε το σιρόπι με ένα σουρωτήρι. Πιείτε 1-2κ. του γλυκού 3 φορές τη μέρα ώσπου να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

 

Ινδιάνικη θεραπεία, απο τον Παναμά.

Οι Ινδιάνοι Τσόκο απο τον Παναμά τρώνε ωμά γκουάβα για να καταπολεμήσουν την καταρροή και είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει πιο ευχάριστος τρόπος να ανακουφίσουμε την ηγμορίτιδα. Απο αυτά τα γλυκά και ζουμερά φρούτα φτιάχνεται ένας υπέροχος εξωτικός χυμός, σε συνδιασμό με το μάνγκο και τα γκρέιπφρουτ, που επίσης καθαρίζουν την βλέννα και προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, κατά των μολύνσεων.

45ml χυμός γκρέπιφρουτ

90ml χυμός γκουάβα

90mlχυμός μάνγκο

φρέσκα φύλλα μελισόχορτου για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Αναμίξτε τους χυμούς. Αν ο καιρός είναι ζεστός, σερβίρετε με πάγο, γαρνίροντας με τα φύλλα του μελισόχορτου. Η παρασκευή αντιστοιχεί σε μία δόση.

Παραδοσιακό αγγλικό αποσυμφορητικό

Το ζεστό έκχυμα απο άνθη κουφοξυλιάς, αχιλλεία και μέντα είναι μια παραδοσιακή αγγλική συνταγή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυώματος, της γρίπης του πυρετού, της καταρροής, και της συμφόρησης της ιγμορίτιδας. Αυτό το ελαφρύ αφέψημα, έχει ευχάριστη γεύση και είναι κατάλληλο για τον χειμώνα επειδή τονώνει την κυκλοφορία, καθαρίζει τη βλέννα και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Είναι όμως το ίδιο καλό και ως αναψυκτικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

1κ.του γλυκού ξερά ή 2 φρέσκα άνθη κουφοξυλιάς.

1κ.του γλυκού ξερά ή 2 φρέσκα άνθη φλαμουριάς

1κ. του γλυκού ξερά η 2κ. φρέσκα αχιλλεία

600 ml βραστό νερό.

μέλι για την γεύση

Βάλτε τα βότανα σε μια τσαγιέρα και ρίξτε απο πάνω το βραστό νερό. Σκεπάστε τη και αφήστε το έκχυμα να σταθεί για 10-15 λεπτά. Πιείτε ένα φλυτζάνι, ζεστό, ώσπου να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Η συνταγή αντιστοιχεί σε 2-3 δόσεις.

Πηγή:”θεραπευτικοί χυμοί” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ απο την anne mcintryre

More in Υγεία
πως λειτουργεί ο εγκέφαλος
Πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος…με απλά λόγια!

Πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος…με απλά λόγια! Ο εγκέφαλός μας αποτελείται από δύο ημισφαίρια το αριστερό και το δεξί, τα...

Close