Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Καγιέν (Capsicum frutescens)

Τμήμα που χρησιμοποιείται: Ο καρπός.
Το καγιέν είναι διεγερτικό, αιμοκαθαρτικό, προκαλεί συσπάσεις και σκοτώνει τα βακτήρια. Προκαλεί εφίδρωση και είναι καλό για την κυκλοφορία του αίματος, τονώνει την καρδιά, καθαρίζει και αποκαθιστά την ελαστικότητα σε φλέβες και αρτηρίες, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και συμβάλλει στην απόφραξη των βλεννογόνων υμένων.
Το καγιέν μαλακώνει και θεραπεύει το στομάχι και το εντερικό έλκος. Σταματά τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές αιμορραγίες και βοηθά στην πήξη του αίματος. Το καγιέν είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις ανορεξίας και ηπατικών προβλημάτων. Βοηθά αν θέλεις να μείνεις ξύπνια για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί δίνει ενέργεια. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι καλό για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και του άσθματος.
Πρόσεξε να αγοράσεις φαρμακευτικό καγιέν. Αυτό που χρησιμοποιείται στην κουζίνα καβουρντίζεται πρώτα και μ’ αυτό τον τρόπο χάνονται όλες οι πολύτιμες ουσίες.
Για το κρυολόγημα: τρεις φορές τη μέρα 1/4 κουταλάκι του τσαγιού σε καυτό νερό (πολύ καυτερό!).
Κάψουλες:: τρεις φορές τη μέρα μισό έως ένα κουταλάκι του τσαγιού ανά κάψουλα. Λήψη με ένα ζεστό ρόφημα.

hotpants.gr

More in Υγεία
images.jpgδ;
Παχαίνει το βραδινό φαγητό;

  Ποιες παγίδες πρέπει να προσέξετε Οι επιστήμονες στο χώρο της διατροφής προτείνουν να τρώμε πρωινό σαν βασιλιάδες, μεσημεριανό σαν...

Close