Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Μια νέα επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι το αμινοξύ «τρυπτοφάνη», που εμπεριέχεται στα αβγά, στη σοκολάτα, στη γαλοπούλα, στο κόκκινο κρέας και στον τόνο, συνδέεται άμεσα με το συναίσθημα της εμπιστοσύνης

Νέα επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychological Science, αποδεικνύει ότι το αμινοξύ «τρυπτοφάνη», που εμπεριέχεται στα αβγά, στη σοκολάτα, στη γαλοπούλα, στο κόκκινο κρέας και στον τόνο, συνδέεται άμεσα με το συναίσθημα της εμπιστοσύνης.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Λάιντεν στην Ολλανδία κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, κάνοντας ένα πείραμα ανάμεσα σε διαφορετικά ζευγάρια, που έπαιξαν μεταξύ τους ένα παιχνίδι… εμπιστοσύνης.

Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, οι επιστήμονες δίνουν στο πρώτο μέλος του κάθε ζευγαριού κάποια χρήματα, καθώς και την επιλογή να δώσει εκείνο κάποια από αυτά τα χρήματα στο άλλο μέλος του ζευγαριού. Στη συνέχεια, το χρηματικό ποσό τριπλασιάζεται και το δεύτερο μέλος του ζευγαριού μπορεί να δώσει κάποια από τα χρήματα πίσω στο πρώτο μέλος.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι ερευνητές έδωσαν στους μισούς παίκτες τρόφιμα που περιείχαν το αμινοξύ «τρυπτοφάνη» και αποδείχθηκε ότι αυτοί έδειξαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο αντίπαλο ζευγάρι και έδωσαν περισσότερα χρήματα στο μέλος του άλλου ζευγαριού, με το οποίο έπαιζαν το παιχνίδι.

Οι Ολλανδοί επιστήμονες με το πείραμά τους θέλησαν να αποδείξουν ότι επηρεαζόμαστε άμεσα από τις τροφές που τρώμε και ότι η κατανάλωση τροφών με τρυπτοφάνη αυξάνει την εμπιστοσύνη των άλλων στο πρόσωπό μας.

Μια μερίδα τηγανητά αβγά και ένα κέικ σοκολάτας για επιδόρπιο είναι ίσως η καλύτερη λύση να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με κάποιον, που η εμπιστοσύνη μεταξύ μας έχει κλονιστεί!

Μυστικά Βότανα

Βότανα, Υπερτροφές, Διατροφή, Έλαια, Αιθέρια Έλαια www.mystikavotana.gr
Tagged with:
 
More in Διατροφή, Υγεία
Θα περάσουν δέκα χρόνια για να βγάλετε το ντοπάρισμα από πάνω σας!

Το ντόπινγκ με στεροειδή μπορεί να συνεχίζει να έχει επίδραση ακόμη και μετά από μια δεκαετία Οι αθλητές -και όποιοι...

Close