Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι για σούπα
  • 10 πατάτες μέτριες, κομμένες σε κύβους
  • 5 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1/2 ματσάκι σέλινο, κομμένο κομματάκια
  • Χυμός λεμονιού και πιπέρι για το σερβίρισμα

Η παραδοσιακή συνταγή ψαρόσουπας. Σήμερα οι περισσότεροι την κάνουν με ρύζι και αυγολέμονο, αλλά από τότε που τη δοκίμασα με αυτή τη συνταγή δεν την αλλάζω με τίποτα!

Εκτέλεση

  1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τα 3/4 και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου, μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
  2. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του.
  3. Αν θέλουμε, βγάζουμε το ψάρι με την κουτάλα και το καθαρίζουμε. Αν ανησυχούμε μήπως άφησε λέπια ή κόκαλα στο ζουμί, το περνάμε από ένα στραγγιστήρι. Το βήμα αυτό είναι προαιρετικό αλλά καλό είναι να το κάνουμε, ειδικά αν έχουμε μεγάλο ψάρι.
  4. Περνάμε τις μισές πατάτες και το κρεμμύδι από το multi με λίγο από το ζουμί μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός και τον αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σβήνουμε. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και πιπέρι.

Σχόλια του… chef

Αν και η πεθερά δεν αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της, το μυστικό της ψαρόσουπας δεν είναι άλλο από το ίδιο το ψάρι. Αν βρείτε κεφάλι από ροφό ή σφυρίδα είναι ιδανικό. Γενικά, την καλύτερη ψαρόσουπα την κάνουν τα πετρόψαρα (πέρκες, σκορπίνες, πεσκανδρίτσες, χάνοι). Όσο πιο άσχημο τόσο καλύτερο! Ειδικά η πεσκανδρίτσα κάνει φανταστική σούπα και πουλιέται χωρίς το κεφάλι και γδαρμένη, οπότε δε χρειάζεται και στράγγισμα το ζουμί της. Ακόμα και ο ταπεινός μπακαλιάρος όμως κάνει πολύ καλή σούπα. Αν κάνετε μάλιστα συνδυασμό δύο-τριών ψαριών είναι ακόμα καλύτερα

Πηγή: www.sintagesgiaantres.gr

Μυστικά Βότανα
Βότανα, Υπερτροφές, Έλαια, Αιθέρια Έλαια http://www.mystikavotana.gr/
Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές
Οι καλύτερες αποτοξινωτικές τροφές του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο είναι μία εποχή πλούσια σε αποτοξινωτικά superfoods, τα οποία είναι ιδιαίτερα θρεπτικά αλλά και πολύ νόστιμα! Αυτά είναι...

Close