Γυμνιστές θαύμασαν έκθεση με … γυμνιστές στο μουσείο Λεοπόλδου στη Βιέννη! Γυμνοί Άνδρες: από το 1800 ως τις μέρες μας, είναι άλλωστε ο ο τίτλος της έκθεσης την οποία επισκέφθηκαν επίσης γυμνοί άνδρες!

«Είναι ωραίο να είσαι ελεύθερος. Επισκέπτομαι για δεύτερη φορά την έκθεση, και είναι υπέροχο να βλέπεις ‘Γυμνούς Άνδρες’ ως γυμνός άνδρας» δήλωσε ο Μαξ, ο οποίος ωστόσο στην προηγούμενη επίσκεψή του ήταν ντυμένος.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου, επιδιώκει να παρουσιάσει τις αλλαγές στο ανδρικό γυμνό σώμα στο πέρασμα των χρόνων.

Προβάλλει την αμφιλεγόμενη αυτοπροσωπογραφία του Έγκον Σιέλ, καθώς και τη φωτογραφία Να ζήσει η Γαλλία, των γάλλων καλλιτεχνών Πιέρ και Ζιλ, που αναπαριστά τρεις άνδρες διαφορετικής φυλής να φορούν μόνο κάλτσες και ποδοσφαιρικές μπότες.

Παρ’όλα αυτά, η έκθεση προκάλεσε την οργή θρησκευτικών οργανώσεων και συλλόγων γονέων με αποτέλεσμα να καλύψει τα επίμαχα σημεία των τριών γυμνών ποδοσφαιριστών, που απεικονίζονταν σε γιγαντοαφίσες στη Βιέννη.

 

imerisia

More in ειδήσεις, πολιτισμός
alis_225654696 (1)
Η 3χρονη Άλις ξεπέρασε τον Φρόιντ!

Προσπερνώντας με χαρακτηριστική ευκολία τον Στίβεν Χόκινγκ, τον Αβραάμ Λίνκολν, τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, αλλά και τον Σίγκμουντ Φρόιντ, ένα τρίχρονο...

Close