Θεία Λουκία καλησπέρα! Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα υγείας και θα ήθελα την απάντηση σου άμεσα. Εδώ και μερικούς μήνες έχω την πρώτη μου ολοκληρωμένη σχέση με αγόρι. Στο πρώτο δίμηνο της σχέσης μας έπαθα τρεις φορές πονόλαιμο με πυρετό (αμυγδαλίτιδα και φαρυγγίτιδα), ενώ έναν μήνα μετά οι αμυγδαλές μου πρήστηκαν πάλι με έντονο πόνο και πύον λίγες μέρες μετά το στοματικό σεξ. Το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι να καταλήγω στην αντιβίωση και να επιβαρύνω τον οργανισμό μου με φάρμακα, χώρια η σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία. Να προσθέσω πως καπνίζω και συχνά πίνω παγωμένα ροφήματα, όμως αυτό είναι κάτι που έκανα πάντα και ποτέ δε με επηρέασε στο λαιμό μου με την ίδια συχνότητα τουλάχιστον. Έχω αρχίσει όπως είναι φυσικό ν’ αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ πονόλαιμου και στοματικού σεξ. Σε μία σταθερή σχέση ωστόσο όπως είναι φυσικό, ο στοματικός έρωτας γίνεται αρκετά συχνά ενώ ο έντονος πονόλαιμος μου έχει εμφανιστεί τέσσερις συνολικά φορές. Για να γίνω πιο σαφής και να πάρω μια πιο σαφή και βοηθητική απάντηση, να πω επίσης πως κατά τη διάρκεια της πράξης δε γίνεται κατάποση του σπέρματος. Ο φίλος μου είναι πάντοτε καθαρός αν και συχνά έχει προηγηθεί ούρηση. Ευχαριστώ για το χρόνο σου και θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις το συντομότερο δυνατό!

 

Κοριτσάκι μου, όσο καθαρός κι αν είναι ο σύντροφος σου, υπάρχει πιθανότητα να είναι φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος που δεν δίνει συμπτώματα αλλά μεταδίδεται με το στοματικό σεξ (όπως τα χλαμύδια ή η γονόρροια) και γι’ αυτό να εμφανίζεις αυτές τις ενοχλήσεις. Καθώς λοιπόν έχεις επαναλαμβανόμενες μολύνσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα που σχετίζονται με την πρακτική του στοματικού σεξ, θα σου πρότεινα να κάνεις καλλιέργεια σε δείγμα υγρών από τον φάρυγγα για να εντοπίσεις την αιτία και να λάβεις εξειδικευμένη θεραπεία κι όχι απλά μια αντιβίωση ευρέως φάσματος.
Στην ίδια εξέταση, να ζητήσεις οπωσδήποτε να σου κάνουν και τεστ ευαισθησίας στα αντιβιοτικά, κάτι που θα βοηθήσει τον γιατρό σου να επιλέξει το καλύτερο για την περίπτωση.
Βλέπεις, το υγρό περιβάλλον του λαιμού είναι ιδιαίτερα φιλόξενο προς τις μολύνσεις, οι οποίες καθώς δεν αντιμετωπίζουν τις αυτο-καθαριστικές ιδιότητες του κόλπου είναι πολύ εύκολο να υποτροπιάσουν μετά από λανθασμένη ή ανεπαρκή αντιβίωση.
Τέλος, αφού διαπιστωθεί η αιτία του πονόλαιμου και οφείλεται πράγματι σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, θα πρέπει να ακολουθήσει θεραπεία και ο σύντροφος σου και να απέχετε από στοματικό και το κολπικό σεξ κατά τη διάρκεια της, ώστε να σπάσετε τον φαύλο κύκλο και να μην ξαναμολύνετε ο ένας τον άλλον.

 

Απάντησε η θεία Λουκία

More in Sex, Γυναίκες, Υγεία
newego_LARGE_t_821_105902982_type12364
Ο μεγάλος οργασμός φαίνεται στο πρόσωπό σου!

Το πρόσωπο φαίνεται να είναι άλλωστε εκείνο που προδίδει τον οργασμό σου ή την προσποίηση αυτού. Το οργασμικό μας πρόσωπο...

Close