Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 σταγόνα υγρή τυροπιτιά διαλυμένη σε 5 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1 κουταλιά του γλυκού πρόβειο γιαούρτι
3,5 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες (πρόβειο αγελαδινό)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα στους 35 βαθμούς (αν δεν είναι παστεριωμένο το ζεσταίνετε στους 80 και το αφήνετε να κρυώσει ως τους 35).
Ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί.

Ρίχνετε μέσα στο γάλα 2 κουταλιές από το διάλυμα της τυροπιτιάς και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη και ακίνητη για 12-18 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Απλώνετε ένα τουλπάνι μέσα σε ένα σουρωτήρι και αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (τώρα μοιάζει με γιαούρτι στην όψη).
Σσφλιγγετε το ύφασμα και το κρεμάτε για να φύγουν τα υγρά.

Μετά από 6-8 ώρες το τυρί είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και οποίο μυρωδικό θέλετε για να δώσετε έξτρα γεύση και άρωμα.

Tips
Η υγρή τυροπυτιά είναι ένα υγρό μείγμα που περιέχει αρωματικούς και πικάντικους τύπους τυριών που παράγονται από αγελαδινό γάλα και το χρησιμοποιούμε για την παρασκευή τυροκομικών υλικών.
Τα συγκεκριμένο προϊόν το βρίσκουμε στα φαρμακεία.

 

 

sidagi

Tagged with:
 

Twitter

Powered by Twitter Tools

More in Διατροφή, Συνταγές
lentil-salad_0
Σαλάτα για γερή καρδιά, αποτοξίνωση ομορφιά και γεύση. Βιταμίνες Α και C

Υλικά Για 2-4 άτομα 1 αβοκάντο 1 πορτοκάλι 1 μαρούλι Λίγη ρόκα 1 καρότο τριμμένο 1 αγγούρι 1...

Close