Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Αν και υπάρχουν συμπτώματα που λειτουργούν ως χαρακτηριστικά σημάδια έλλειψης σιδήρου, ωστόσο πριν αποδώσουμε το πρόβλημα σε κάποια διατροφική έλλειψη, πρέπει να αποκλείσουμε άλλους πιθανούς παράγοντες.

Η πρώτη κίνηση

Θα πρέπει, κατ’ αρχάς, να επισκεφθείς το γιατρό σου, ο οποίος θα εκτιμήσει το ιατρικό σου ιστορικό και θα μπορέσει να διαγνώσει τις αιτίες του προβλήματος. Η αυξημένη τριχόπτωση, σε συνδυασμό με το αίσθημα κόπωσης, μπορεί να οφείλεται και σε ορμονικές διαταραχές (π.χ., στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα) ή να εμφανίζεται λόγω της λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων. Εάν απορριφθούν τα παραπάνω, τότε πιθανόν η ρίζα του προβλήματος να βρίσκεται στην κακή διατροφή, και πιο συγκεκριμένα στην ανεπαρκή πρόσληψη σιδήρου.

Τι να κάνεις

Η σιδηροπενία είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο στις γυναίκες. Για να καλύψεις τις καθημερινές σου ανάγκες σε σίδηρο:

Φάε έξυπνα. Φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως κόκκινο κρέας, εντόσθια και όσπρια.

Σκέψου εναλλακτικά.

Τι εννοούμε; Καλό είναι να στραφείς σε εναλλακτικές πηγές του μετάλλου. Πολύ καλή επιλογή μπορούν να αποτελέσουν τα εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως, λειτουργικοί χυμοί με σίδηρο, καθώς το είδος του σιδήρου που χρησιμοποιείται στα συγκεκριμένα προϊόντα απορροφάται σε σημαντικό ποσοστό από τον οργανισμό.

Πάρε ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα. Επίλεξε κάποιο που εκτός από σίδηρο να σε εφοδιάζει και με ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και χαλκό, καθώς και συνένζυμο Q10 και ginseng.

Πηγή: prevention

More in Βότανα, Διατροφή, Θεραπείες
dentrolibano2
Δενδρολίβανο: Τρόπος να ομορφύνεις. Για μαλλιά και δέρμα.

Είδος κοινό της Ελληνικής χλωρίδας, γνωστό επίσης ως λασμαρί, δυσομαρίνι και λιβανόδεντρο. Συναντάται στην αρχαία ιατρική υπό μορφή παρασκευάσματος εναντίον...

Close