Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

ΥΛΙΚΑ

80 γρ. κακάο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά)
Στην πράξη:
Κοσκινίζουμε πολύ καλά το κακάο με την ζάχαρη άχνη.
Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει, όχι να «κάψει» όμως.
Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή», πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα μας.
Αδειάζουμε την μερέντα σε βαζάκια.
Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΤΙΡ: Το πόσο γλυκιά θέλετε την μερέντα, είναι τελείως υποκειμενικό θέμα.
Αν την προτιμάτε πιο γλυκιά, αυξήστε την ποσότητα της ζάχαρης.
Καλή επιτυχία

syntageskardias.blogspot.com

ΚΑΚΑΟ-ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Προφυλάσσει από ασθένειες και γήρανση: Το κακάο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, αποτρέποντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Μία μόνο κούπα κακάο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, τριπλάσια από το ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και πενταπλάσια από ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι! Προστατεύει επίσης την καρδιά,βελτιώνει τη διάθεση.

 

Tagged with:
 
More in Συνταγές
DSC03150
Συνταγή: Εύκολο-γρήγορο κουλούρι Θεσσαλονίκης. Αδυνατιστικό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες!

Υλικά για 10-12 κουλούρια: 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8γρ) ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο Μισό...

Close