όμορφα μάτια,πανέμορφα μάτια, ωραίες γυναίκες,άσχημες γυναίκες,κουρασμένα μάτια,σακούλες κάτω απο τα μάτια

Εντονότεροι οι μαύροι κύκλοι

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ο χειμώνας τελικά δεν κάνει καλό στην γυναικεία ομορφιά, όπως προκύπτει από αμερικανική μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια είναι εντονότερες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι επιστήμονες των εργαστηρίων Adonia Organics μελέτησαν τα μάτια 5.000 γυναικών κατά τη διάρκεια όλων των εποχών και διαπίστωσαν ότι ο χειμώνας κάνει την κούραση των ματιών εμφανέστερη, ενώ η διαδικασία της γήρανσης προκαλείται από την έλλειψη ηλιακού φωτός, που με τη σειρά της κάνει το δέρμα πιο θαμπό, τονίζοντας τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Και το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από τα υψηλότερα επίπεδα σωματικής κόπωσης κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών λόγω μειωμένων επιπέδων της βιταμίνης D στον οργανισμό (η οποία παράγεται συνέπεια της έκθεσης μας στον ήλιο) και της λιγότερης σεροτονίνης στον εγκέφαλο (ορμόνη που ρυθμίζει τη διάθεσή μας).

Οι ερευνητές έκαναν κλινικές μελέτες στα εργαστήρια AMA Laboratories της Νέας Υόρκης, και διαπίστωσαν ότι το 82% των γυναικών είχε μαύρους κύκλους και πρησμένα μάτια τον χειμώνα, εν αντιθέσει με το 38% κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το δείγμα αποτελούνταν από γυναίκες 27-60 ετών και τα αποτελέσματα αφορούσαν το σύνολο. Εντύπωση προκάλεσε στους επιστήμονες το γεγονός ότι όλες οι συμμετέχουσες ανέκτησαν την όμορφη και υγιή εμφάνιση τους το καλοκαίρι.

Μάλιστα, με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένης κρέμας προσώπου, μειώθηκε η εμφάνιση των μαύρων κύκλων κατά 58%, μετά από εφαρμογή τριών εβδομάδων. Το ποσοστό ανήλθε στο 87% μετά από χρήση της κρέμας για οκτώ εβδομάδες. Το πρήξιμο μειώθηκε επίσης κατά 71% μετά από οκτώ εβδομάδες.

Όπως εξηγεί ο Δρ Μαρκ Μπινετ «όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η έλλειψη βιταμίνης D και Κ προκαλεί μαύρους κύκλους και πρησμένα μάτια, ειδικά λόγω της σχέσης των δύο βιταμινών με το ανοσοποιητικό σύστημα και την κόπωση. Η έρευνά μας αποδεικνύει ότι οι γυναίκες ανησυχούν για την επίδραση του χρόνου στο πρόσωπό τους, και ειδικά για τους μαύρους κύκλους που είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστούν, απ’ ότι οι ρυτίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δέκα χρόνια πριν οι γυναίκες αναζητούσαν την ιδανική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου, ενώ τώρα η αγορά προϊόντων ομορφιάς βρίθει καλλυντικών για την κάλυψη των μαύρων κύκλων των ματιών. Η έλλειψη των βιταμινών D και Κ έχει σοβαρή επίπτωση στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των πρησμένων ματιών, κάνοντας την γυναικά να μοιάζει 4,7 χρόνια μεγαλύτερη από την βιολογική της ηλικία, ειδικά μετά τα 40.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι το συχνότερο δερματολογικό πρόβλημα που προκαλείται από μικροσκοπικά τριχοειδή αγγεία που έχουν διαρροή αίματος. Καθώς το αίμα αρχίζει να οξειδώνεται, αποκτά μια σκούρα μπλε απόχρωση, με αποτέλεσμα το σημείο κάτω από τα μάτια να δείχνει πολλές φορές μελανιασμένο.

Το δέρμα κάτω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτό και έτσι ευνοείται η συσσώρευση του αίματος, με αποτέλεσμα οι μαύροι κύκλοι και τα πρησμένα μάτια να είναι μια καθημερινότητα για εκατομμύρια ανθρώπους.

Τους χειμερινούς μήνες, το δέρμα γίνεται πιο διάφανο λόγω έλλειψης έκθεσης στον ήπιο και έτσι μαύροι κύκλοι και σακούλες είναι πιο έντονα. Επίσης το καλοκαίρι τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό είναι υψηλότερα, γι’ αυτό και έχουν καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια, συνδυαστικά με την υψηλότερη ηλιακή ακτινοβολία. Όταν η ηλιοφάνεια είναι μειωμένη τα επίπεδα της σεροτονίνης μειώνονται και συνήθως αισθανόμαστε έλλειψη ενεργητικότητας και κακοκεφιά. http://news.pathfinder.gr/health/747679.html

Tagged with:
 
More in ομορφιά, Υγεία
Θεραπεία καρκίνου του προστάτη με ορμονική υποκατάσταση

Δεν επαληθεύονται παλαιότεροι ισχυρισμοί Νέα Υόρκη Οι άνδρες με επιθετικής μορφής καρκίνο του προστάτη, μπορούν να μειώσουν στο μισό τον...

Close