Βρες πάλι την όρεξη για σεξ! 

Δεν έχεις όρεξη να κάνεις σεξ; Μην έχεις ενοχές! Δες πώς ναξεπεράσεις με φυσικό τρόπο τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους οιγυναίκες λένε «όχι» στην απόλαυση.Οι περισσότερες, είτε είμαστε20 είτε 80 χρόνων, απολαμβάνουμε μια υγιή σεξουαλική ζωή. Όμως. μερικέςφορές παλεύουμε με ζητήματα που αφορούν την απόδοσή μας ή με τηνέλλειψη επιθυμίας. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου τουΣικάγου, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση New England Journal ofMedicine, στην οποία συμμετείχαν 1.550 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες, το43% ανέφεραν χαμηλή επιθυμία, το 39% είπαν ότι είχαν πρόβλημα ξηρότηταςτου κόλπου και το 39% τόνισαν ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό.Από την άλλη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, ενώ η σεξουαλικήδραστηριότητα φθίνει με την ηλικία, πολλές γυναίκες (και άνδρες)απολαμβάνουν το σεξ και μετά τα 60, 70 και 80.«Η υποτονικήσεξουαλική ζωή έχει να κάνει περισσότερο με σωματικά ή συναισθηματικάπροβλήματα, παρά με την ηλικία» υποστηρίζει η δρ. Στέισι Λίνταου,επικεφαλής της μελέτης, επίκουρος καθηγήτρια Μαιευτικής καιΓυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Ο διαβήτης, οι παθήσεις τουθυρεοειδούς, η αναιμία, ο τοκετός, η εμμηνόπαυση, η υστερεκτομή καιοποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει τα οιστρογόνα ήτην προγεστερόνη, τις ορμόνες του σεξ, μπορούν να οδηγήσουν σε μειωμένηλίμπιντο. Το ίδιο συμβαίνει με το στρες, την κατάθλιψη, το άγχος καιάλλα συναισθηματικής φύσης προβλήματα. Η φυσιολογική σεξουαλική ζωήείναι αναπόσπαστο μέρος μια υγιούς, στοργικής σχέσης, αλλά η διάθεσηκαι οι συνθήκες παρεμβαίνουν. Για να σε βοηθήσουμε να διατηρήσειςακμαία την όρεξή σου, εξετάσαμε τους πιο συνήθεις λόγους για τουςοποίους οι γυναίκες δε θέλουν να κάνουν σεξ και πώς να τουςαντιμετωπίσεις.

Αιτία: έλλειψη επιθυμίας

H έλλειψηερωτικής επιθυμίας είναι ένα συχνό πρόβλημα στις σχέσεις, ιδιαίτεραστις μακροχρόνιες. Ένας άνθρωπος ή ένα ζευγάρι μπορεί να χάσει τηνερωτική του επιθυμία έπειτα από μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του(εγκυμοσύνη, προαγωγή κ.λπ.), μια απογοήτευση, μια συζυγική κρίση,προβλήματα υγείας ή καθημερινή φθορά. Tο σεξ είναι ένας σημαντικόςτρόπος επικοινωνίας για ένα ζευγάρι και η έλλειψή του εμποδίζει τηδιατήρηση της οικειότητας μεταξύ των συντρόφων. Ακολούθησε αυτά ταεύκολα βήματα:

Κάνε περισσότερο σεξ Εάν έχεις ενεργό σύντροφο, οπιο φυσικός τρόπος για να ξαναβρείς τη σεξουαλική επιθυμία σου είναι νααρχίσεις να κάνεις σεξ. Εάν χρειαστεί, κλείνε ραντεβού για σεξ! Μπορείνα το νιώσεις αναγκαστικό στην αρχή, αλλά καθώς θα βρίσκεις περισσότεροχρόνο γι’ αυτό, θα σου φαίνεται ολοένα και πιο αυθόρμητο.

Φτιάξεατμόσφαιρα Καθώς καταβάλλεις προσπάθεια για να αυξήσεις την όρεξή σου,βρες τρόπους για να είσαι ρομαντική. Στείλτε ο ένας στον άλλο μηνύματαμε υπονοούμενα ή βγείτε έξω για ένα ρομαντικό δείπνο.

Διατήρησετην επικοινωνία Η διατήρηση της επικοινωνίας με το σύντροφό σου μεανεπαίσθητους τρόπους, όπως το να κρατιέστε από το χέρι ή νατηλεφωνείτε ο ένας στον άλλο στη δουλειά, μπορεί να κάνει τη σεξουαλικήσας ζωή καλύτερη από ποτέ. Δεν υπάρχει τόση πίεση για το αν αποδίδεις,ενώ ασήμαντα πράγματα όπως το χιούμορ στη σχέση ή το να κάνει ο έναςστον άλλο μασάζ μπορεί να οδηγήσει στο σεξ.

Κρατήστε μυστήριο Ησεξουαλικότητα δεν είναι μόνο τρυφερότητα, αγάπη, συντροφικότητα, αλλάπεριέχει και σαγήνη, μυστήριο, επιβολή και υποταγή. Όσο περισσότερονιώθεις τον άλλο ίδιο μ’ εσένα, όσο λιγότερα πράγματα νιώθεις ότι έχειγια να τον ανακαλύψεις, όσο λιγότερο διακρίνεις το δικό του «προφίλ» ωςανθρώπου και εραστή, τόσο λιγότερο τον επιθυμείς σεξουαλικά. Προσπάθησενα ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο κάθε φορά ή φρόντισε να ανακαλύπτειεκείνος σ’ εσένα, μοιραστείτε κάποιες φαντασιώσεις σας, ομολογήστεμεταξύ σας κάποια πράγματα που θα θέλατε να κάνετε αλλά δεν τολμάτε.

Αιτία: νιώθεις νωθρή και υπέρβαρη

Ταεπιπλέον κιλά δεν επηρεάζουν μόνο την αυτοεκτίμησή σου, αλλά μπορείεπίσης και να απορυθμίσουν τις ορμόνες σου. «Το επιπλέον λίπος παράγειεπιπλέον οιστρογόνα, που διαταράσσουν την ισορροπία των ορμονών καιπροκαλούν αλλαγές στη διάθεση, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένησεξουαλική επιθυμία», γράφει η δρ. Σούζαν Λαρκ, συγγραφέας του Dr.Susan Lark’s Hormone Revolution (Η ορμονική επανάσταση της δρος ΣούζανΛαρκ). Η αλλαγή των συνηθειών στη διατροφή και την άσκηση μπορούν να τοδιορθώσουν αυτό και να επαναφέρουν την επιθυμία.

Ξεκίνα τηνάσκηση Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργίαεπειδή βοηθά στην αύξηση και διατήρηση των επιπέδων ενέργειας. Αυξάνειεπίσης τη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα, πράγμα που με τη σειρά τουαυξάνει τη σεξουαλική διέγερση.

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου Οικαθημερινές ασχολίες, τα παιδιά, η δουλειά, η φροντίδα του σπιτιούμπορεί να σε κάνουν να νιώθεις κουρασμένη και το σεξ να είναι τοτελευταίο πράγμα που θες. Χρειάζεται όμως να βάλεις στο πρόγραμμά σουκάτι που να σου αρέσει, όπως μαθημάτα γιόγκα ή χορού. Θα νιώσει ξανάσέξι!
Άλλαξε τη διατροφή σου Προτίμησε άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπωςθαλασσινά και πουλερικά, και χρησιμοποίησε ρύζι και υποκατάστατα σόγιαςαντί για κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά. Η σόγια και ο λιναρόσποροςμειώνουν την παραγωγή οιστρογόνων, ενώ μια διατροφή πλούσια σε φυτικέςίνες βοηθά στην εξάλειψη των οιστρογόνων, αποτρέποντας την ανακύκλωσήτους στο κυκλοφορικό. Απόφυγε τις τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαράκαι φτωχές σε φυτικές ίνες: μπλοκάρουν την αποβολή των οιστρογόνων απότον οργανισμό.

Αιτία: έλλειψη αίσθησης

Εάν το σεξ δενέχει την ίδια σωματική επίδραση με πριν, το πρόβλημα ίσως να βρίσκεταιστους πυελικούς μυς. Τείνουν να χάνουν τον τόνο τους μετά τηνεγκυμοσύνη και με το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα τη μειωμένησεξουαλική απόλαυση. Οι πυελικές ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν.

Κάνεασκήσεις Κέγκελ για να τονώσεις την περιοχή Παρόμοιες με αρχαίεςασκήσεις χάθα γιόγκα, γνωστές ως ασουίνι μούντρα, οι ασκήσεις Κέγκελείναι απλώς επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των κολπικών μυών, όπως ότανκρατιέσαι μέχρι να πας στο μπάνιο. Επικεντρώσου στους κολπικούς μυς,χωρίς να σφίγγεις τους γλουτιαίους ή τους μηριαίους μυς και βεβαιώσουότι η ουροδόχος κύστη σου είναι άδεια. Οι ειδικοί συστήνουν 10 σετασκήσεων Κέγκελ, τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα.

Αιτία: η επαφή είναι δυσάρεστη

Ηκολπική ξηρότητα είναι συνήθης σε γυναίκες όλων των ηλικιών, αν καιμπορεί να επιδεινωθεί με την ηλικία. Το πρώτο βήμα είναι να βρεις τιτην προκαλεί. Μπορεί να προκύψει ως πρόβλημα αν έχεις υποστείχημειοθεραπεία ή παίρνεις αντισυλληπτικά ή άλλα φάρμακα. Η κολπικήξηρότητα είναι πιο συνήθης σε περιόδους ορμονικών διαταραχών – πράγμαπου μπορεί να συμβεί κατά την εμμηνόπαυση, μετά τον τοκετό, κατά τοθηλασμό ή εξαιτίας του στρες και του καπνίσματος. Εάν παρατηρείςξηρότητα μόνο κατά τη συνουσία, το πρόβλημα είναι πιο πιθανό νασχετίζεται με τη σεξουαλική σου ζωή. Εάν απέχεις από το σεξ για πολύκαιρό, το σώμα σου μπορεί να σταματήσει να παράγει την απαραίτητηυγρασία.

Χρησιμοποίησε λιπαντικά Ένα λιπαντικό καλής ποιότηταςμπορεί να κάνει θαύματα. Μάλιστα, όσα διαθέτουν φυσική σύνθεση έχουναποτέλεσμα – έτσι, θα μπορείς να απολαύσεις ξανά το σεξ και ναανανεώσεις τη σχέση σου.

Πηγή: Ourlife.grΤο διαβάσαμε στο Shape.gr

Βρες πάλι την όρεξη για σεξ!

More in σεξ
Τι αναφέρουν οι άντρες, ως τις πέντε πιο παράξενες σέξι προτιμήσεις τους στις γυναίκες.

Σύμφωνα με δηλώσεις τα πέντε πιο παράξενα πράγματα που θεωρούν οι άντρες ανεβαστικά σε μία γυναίκα είναι τα εξής: Τονα...

Close