Μπορεί να μη γνωρίζετε τις στάσεις του Κάμα Σούτρα, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι κάθε ερωτική ενέργεια είναι μία πράξη αγάπης, ακόμη και απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό. Αυτή είναι η πρώτη αλήθεια για το σεξ. Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε άλλες 29. Εσείς; Ποιες έχετε υπόψη σας και ποιες αγνοείτε; Μάθετε τα 30 πράγματα που πρέπει να ξέρετε στα 30 σας χρόνια!

 Οι κανόνες του παιχνιδιού

 Οι ειδικοί συνοψίζουν όλα όσα πρέπει να ξέρει για τη σεξουαλικότητά της μία τριαντάρα στα εξής: Ελευθερία για να δέχεται ή να απορρίπτει συντρόφους, προσεγγίσεις, ερωτικές τεχνικές, υποχωρήσεις στις προσωπικές της επιθυμίες και υπευθυνότητα για την προσωπική της υγεία και ασφάλεια.

Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε τις προεκτάσεις αυτών των τριών βασικών παραγόντων, όπως τις αναλύουν ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές ειδικευμένοι σε προβλήματα ζευγαριών. Θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σχέση σας να πάει από το καλό στο καλύτερο. Γιατί… η ζωή αρχίζει στα 30!

 2. Τίποτα πιο σέξι από τον πόθο

 Αν η επιθυμία σας να κάνετε έρωτα είναι αληθινή και δεν πρόκειται μόνο για έναν τρόπο για να κερδίσετε την προσοχή του, τότε θα είστε πραγματικά ακαταμάχητοι. 

3. Να ξέρετε τι σας αρέσει

Η πιο απλή μέθοδος για να συνειδητοποιήσετε τι σας αρέσει, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η αυτοϊκανοποίηση.

 4. Η οικειότητα έχει πολλά πρόσωπα

 Είναι πολύ ωραία τα κεριά και η ρομαντική μουσική, όμως μια βραδιά πολύ καλού σεξ μπορεί να ακολουθήσει και μετά από μία απλή πίτσα. Γι’ αυτό αδιαφορήστε για τα στερεότυπα. 

5. Κάθε μέρος του σώματος μπορεί να μετατραπεί σε ερωτογενή  ζώνη.

Γι’ αυτό μην παραλείπετε κανένα!

 6. Οι προσπάθειες για ταυτόχρονο οργασμό είναι χάσιμο χρόνου 

Είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό να απολαμβάνετε την προσωπική σας ευχαρίστηση και στη συνέχεια αυτή του συντρόφου σας ή το αντίστροφο. Χρησιμοποιήστε την ενέργειά σας για να βελτιώσετε την ερωτική σχέση. Αν έρθει στο μεταξύ ο ταυτόχρονος οργασμός, έχει καλώς. Αλλά μην τον κάνετε απαραίτητο στόχο. 

7. Οι άντρες έχουν ανάγκη από ξεκάθαρες οδηγίες

Κάντε τα πράγματα πιο απλά, δείχνοντάς του τι σας αρέσει και τι όχι. Και φυσικά δεν εννοούμε ένα ασαφές βογκητό, αλλά μία φράση που δεν αφήνει περιθώριο για αμφιβολίες, όπως: «μωρό μου αυτά τα χάδια με τρελαίνουν!». 

8. Π Ρ Ο Σ Τ Α Υ Τ Ε Υ Θ Ε Ι Τ Ε! 

Φαίνεται απίστευτο κι όμως υπάρχουν ακόμη νέοι που είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι κακό σ’ αυτούς, ότι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα χτυπούν μόνο τα άτομα που δεν έχουν σταθερή σεξουαλική ζωή κι ότι η διακοπτόμενη συνουσία είναι μία καλή μέθοδος αντισύλληψης. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε τις μολύνσεις είναι η χρήση του προφυλακτικού.

 9. Δεν θα πάψει να σας αγαπά επειδή δεν έχετε κάνει αποτρίχωση

 Η ψύχωση με την τελειότητα είναι γυναικείο χαρακτηριστικό. Κανένας άντρας δε σταματά όμως να ποθεί τη σύντροφό του μόνο και μόνο επειδή έχει λίγο κυτταρίτιδα ή δεν έχει κάνει μανικιούρ. Η μανία αυτή μπορεί να γίνει και ενοχλητική, όταν δε συνοδεύεται από αντίστοιχο ερωτικό πάθος.

 10. Επιτρέπεται η απιστία… με τη φαντασία 

Σας εξιτάρει να φαντάζεστε τον εαυτό σας σε μία καυτή ιστορία με τον… Τζόνι Ντεπ; Μην αισθάνεστε τύψεις. Αυτό δε σημαίνει ότι θέλετε πραγματικά να απατήσετε το σύντροφό σας. Μην μοιραστείτε όμως αυτές τις φαντασιώσεις που δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε μαζί του. Τις υπόλοιπες, συζητήστε τις, ίσως να τις έχει σκεφτεί κι εκείνος.

 11. Οι αντρικές φαντασιώσεις είναι διαφορετικές Εσάς σας εξιτάρει η φαντασίωση μιας σχέσης αγάπης, εκείνος πάλι φαντασιώνεται άγριο σεξ χωρίς δεσμεύσεις. Αφήστε τον να ονειρεύεται: οι σεξουαλικές φαντασιώσεις αντρών και γυναικών είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους και είναι όλες αποδεκτές.

12. Κλειτοριδικός οργασμός

Νιώθετε ηδονή μόνο όταν εκείνος σας χαϊδεύει την κλειτορίδα ακόμη και μέσω του στοματικού έρωτα; Ηρεμήστε: το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες. 

13. Γίνεται να είστε μόνη και σέξι

 Υπάρχουν όμορφες, έξυπνες, φλογερές γυναίκες, οι οποίες δεν βρήκαν ακόμη τον κατάλληλο άντρα. Αν ανήκετε σ’ αυτές, κρατήστε ψηλά την ερωτική σας διάθεση. Φροντίζετε την εξωτερική σας εμφάνιση, γιατί είναι πράξη αγάπης προς τον εαυτό σας και πείτε ναι σε βιβλία ή ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Ο κόσμος είναι γεμάτος ευκαιρίες για τις γυναίκες που ξέρουν να τις εκμεταλλεύονται, χωρίς άγχος.

14. Χίλιοι σύντροφοι δεν σας κάνουν καλό εραστή 

Το να πηγαίνετε από κρεβάτι σε κρεβάτι είναι μία παιδαριώδης τεχνική για να αποδείξετε ότι είστε ποθητοί. Ελπίζουμε ότι έχετε ξεπεράσει αυτή τη φάση.

15. Μην ντρέπεστε

 Δεν είστε πλέον κοριτσάκι: έχετε το δικαίωμα να κάνετε αυτό που σας αρέσει, χωρίς να υπολογίζετε κανέναν. Το μόνο όριό σας θα πρέπει να είναι ο σεβασμός στον εαυτό σας και φυσικά η φροντίδα της υγείας και της ασφάλειάς σας. 

16. Οι πορνοστάρ έχουν το κοινό τους, όμως ελάχιστοι άντρες θα τις παντρεύονταν

 17. Δεν έχετε όρεξη; Μην το κάνετε ζήτημα. Ακόμη και σε πολύ παθιασμένους εραστές έρχονται κάποιες ημέρες (ίσως και εβδομάδες) που δεν έχουν όρεξη για σεξ. Μην ανησυχείτε, αυτό δε σημαίνει ότι η σχέση έχει προβλήματα. Η ερωτική διάθεση δεν μπορεί να είναι διαρκώς σε υψηλά επίπεδα. Όμως, ακόμη και τότε, αφήστε χώρο για χάδια και φιλιά.

18. Λιπαντικό; Γιατί όχι! Σας έχει τύχει να θέλετε να κάνετε έρωτα αλλά να μην είστε σωματικά «έτοιμη»; Η ξήρανση του κόλπου μπορεί να συμβεί και σε μία νέα γυναίκα, για λόγους όπως το αντισυλληπτικό χάπι, οι πολλές κολπικές πλύσεις αλλά και οι ορμονικές αλλαγές μετά τη γέννα. Σαν αποτέλεσμα η επαφή γίνεται λιγότερο ευχάριστη, έως επώδυνη. Μ’ ένα κολπικό λιπαντικό (από τα φαρμακεία) θα λύσετε το πρόβλημα.

19. Ένας έπαινος αξίζει περισσότερο από μία επίκριση

Οι άντρες λατρεύουν να ακούν ότι είναι μεγάλοι εραστές κι ότι έχουν ωραίο σώμα. Χαρίστε του απλόχερα φιλοφρονήσεις και θα απολαύσετε σίγουρα τις επιδράσεις τους. 

20. Το να κάνετε έρωτα σε επικίνδυνες καταστάσεις δεν είναι πάντοτε καλή ιδέα 

Στο πάρκο τη νύχτα, στην τουαλέτα του αεροπλάνου. Ακούγεται ενδιαφέρον; Ίσως θεωρητικά, όμως στην πράξη διακινδυνεύετε πολλά. Στην καλύτερη των περιπτώσεων σας ανακαλύπτουν και σας καταγγέλλουν. Στη χειρότερη, αποκτάτε ενοχλητικούς «επισκέπτες». Σας αρέσουν οι προκλήσεις; Κάντε πράγματα που σας εξιτάρουν σε πιο ασφαλή μέρη.

 21. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμηΚάτι που σας άρεσε παλιά, τώρα να έχει πάψει να σας ευχαριστεί και το αντίστροφο. Στο παρελθόν μπορεί να είχατε κωλύματα που με τον καιρό και το σωστό σύντροφο εξαλείφθηκαν. Από την άλλη, καθώς ωριμάζετε, συνειδητοποιήσετε πως κάποιοι πειραματισμοί δεν είναι πια για σας.

 22. Έχετε πάντα το δικαίωμα να λέτε όχι 

Σε οποιαδήποτε στιγμή και περίσταση, με όποιον κι να είστε, να κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε. 

23. Γνωρίζετε το δόκτωρα Kέγκελ; 

Είναι ο γιατρός που επινόησε ασκήσεις για την ενδυνάμωση των πυελικών μυών από τις επαναλαμβανόμενες συστολές του πυελικού πέλματος. Με την άσκηση των πυελικών μυών, ενισχύεται ο όγκος τους και οι καταλήξεις νεύρων, που παρέχουν την αίσθηση κατά την ερωτική πράξη. Όσο πιο γυμνασμένοι μύες λοιπόν, τόσο περισσότερα σημεία αίσθησης στον έρωτα. Αυτό ισχύει τόσο για τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες. Για να εκτελέσετε τις ασκήσεις προσποιηθείτε ότι συγκρατείτε τα ούρα σας και στη συνέχεια χαλαρώστε. Επαναλαμβάνετε κάθε μέρα (τουλάχιστον 3 σετ των 15-20 επαναλήψεων). Σύντομα θα έχετε τα πρώτα ευεργετικά αποτελέσματα, που θα αντιληφθεί κι ο σύντροφός σας.

24. Στην αρχή κάθε σχέσης λέγονται ένα σωρό χαζομάρες 

Μπορεί να προσποιείστε ότι πιστεύετε έναν άντρα που σας λέει από το πρώτο ραντεβού ότι σας αγαπάει, αλλά είστε ασυγχώρητες αν το πιστεύετε πραγματικά όταν το ακούτε στα 30 σας!

 25. Ένας καλός «εξοπλισμός» μπορεί να φανεί χρήσιμος 

Μην απορρίπτετε την ιδέα να χρησιμοποιήσετε κάποιο ερωτικό βοήθημα. Αν ντρέπεστε να μπείτε σ’ ένα sex shop, μπορείτε να παραγγείλετε ό,τι θελήσετε από το ίντερνετ. Ζητήστε να σας τα αποστείλουν σε «ουδέτερο» πακέτο, χωρίς σήμανση.

 26. Το χιούμορ σώζει πολλές καταστάσεις 

Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής μπορεί να συμβούν πολλά: μία χώνεψη με ενοχλητικούς θορύβους, μερικές σταγόνες ούρων που «γλιστρούν» με τη διέγερση και άλλα. Αντιμετωπίστε τα γελώντας παρέα, αφού αν ήμασταν πάντα αψεγάδιαστοι θα ήμασταν πολύ βαρετοί. 

27. Ο έρωτας μπορεί να μπει σε πρόγραμμα Η σεξουαλικότητα δεν είναι μόνο ενστικτώδης, έχει και μία ενσυνείδητη πλευρά. Αν είστε πολυάσχολα άτομα, βάλτε στο πρόγραμμά σας και την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης. Αν δε σας φαίνεται ρομαντικό, σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από το να ξεχάσετε ο ένας τον άλλο για εβδομάδες!

28. Είναι δυνατόν να διεγείρεστε με πορνό Λένε συνήθως ότι για τις γυναίκες το πορνό είναι αδιάφορο. Όμως, κάποιες φορές μία πραγματικά καυτή ταινία ή βιβλίο μπορεί να αρέσει ακόμη και σε σας. 

29. Συνήθως στο κρεβάτι είναι καλύτερα Άγριο σεξ κάτω από το ντους; Ερωτικές ακροβασίες στο τραπέζι της κουζίνας; Η ιδέα σας εξιτάρει, μπορείτε να τη δοκιμάσετε αλλά… δεν έχει την άνεση ενός καλού διπλού στρώματος. 

30. Το σεξ είναι σαν το καλό κρασί: βελτιώνεται με το πέρασμα της ηλικίας Γίνεστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας, καταφέρνετε να αφήνεστε στην απόλαυση χωρίς φόβους και κωλύματα. Δεν υπάρχει λόγος να δείχνετε ότι είστε καλή γιατί είστε, το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί.

www.ygeia-evexia.gr

More in Sex, Άνδρες, Γυναίκες, Σχέσεις, ψυχολογία
Περιποιηθείτε λαιμό και ντεκολτέ

Οι περιοχές φανερώνουν την ηλικία και θέλουν ειδική φροντίδα Είναι πολύ σημαντικό να περιποιείστε την περιοχή του λαιμού και του...

Close