Ελαφριά κεφτεδάκια γαλοπούλας

Φάση 3

Υλικά


Για 4 μερίδες(150 γρ ~ 3 μέτρια κεφτεδάκια / άτομο)
3 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
¼ φλυντζανιού γάλα χαμηλών λιπαρών
800γρ κιμά γαλοπούλας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αυγό
Αλάτι & πιπέρι

Θρεπτική σύσταση ανά Μερίδα


Ενέργεια: 223 Kcal
Πρωτεΐνη: 29,4 γρ.
Υδατάνθρακες: 10,4 γρ.
Λίπος: 6,2 γρ.

Εκτέλεση


Θρυμματίστε το ψωμί σε ένα μπωλ, ανακατέψτε το με το γάλα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε τον κιμά γαλοπούλας, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον μαιντανό και το αυγό μαλακά με ένα πηρούνι, και στη συνέχεια προσθέστε το ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα ταψί που θα έχετε βάλει λαδόκολλα, τοποθετήστε μικρές μπαλίτσες κιμά που θα έχετε πλάσει στα χέρια σας.
Μπορείτε να τα ψήσετε στο grill, γυρνώντας τα και απο τις 2 πλευρές.

Ο διαιτολόγος σχολιάζει…


Ενδείκνυται από τη φάση 3β.
Μια συνταγή πλούσια σε πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας που προέρχεται απο την γαλοπούλα. Το κρέας γαλοπούλας είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες, βιταμίνες Β6, Β12, Β1, καθώς και σε σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και ψευδάργυρο,με ελάχιστα κεκορεσμένα λιπαρά. Αυτό γιατί το λίπος  βρίσκεται μόνο στην πέτσα και όχι στους ιστούς, όπως στο μοσχάρι και σε άλλα κρέατα.Εφόσον, λοιπόν, αφαιρεθεί η πέτσα, το κρέας της γαλοπούλας ή των άλλων πουλερικών είναι άπαχο. Συνδυάστε το με μία πλούσια σαλάτα απο πράσινα φυλλώδη λαχανικά ετσί ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και φυτικές ίνες που χρειάζεται για την ομαλή λειρουργία του εντέρου και φυσικά την απώλεια βάρους.

 

Tagged with: