Γιατί είναι φορές που η προφανής απάντηση δεν… είναι και η σωστή! Ας ξεκινήσουμε μετρώντες τις θερμίδες. Μια κονσέρβα τόνου σε λάδι έχει 18 θερμίδες λιγότερες από την αντίστοιχη σε νερό. – Επίσης ο τόνος σε λάδι δεν περιέχει σχεδόν καθόλου αλάτι, σε αντίθεση με εκείνον στο νερό που προκειμένου να συντηρηθεί χρειάζεται έξτρα αλάτι. – Τέλος, το λάδι έχει την ιδιότητα να κρατάει μακριά όλες τις βλαβερές ουσίες του μεταλλικού περιτυλίγματος που θα μπορούσαν να περάσουν στο κρέας του σολομού.
Έχουμε λοιπόν νικητή. Χωρίς δεύτερη σκέψη πρότίμησε τόνο σε λάδι. Δεν είναι ανάγκη το συγκεκριμένο λάδι της κονσέρβας να περιχύσει και το φαγητό σου. Στράγγιξε τον σολομό και σέρβιρε με φρέσκο, δικό σου ελαιαόλαδο!

tlife.gr

 

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Υγεία
stomach_pain_woman_h_633_451
Μάθε τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που πονέσει το στομάχι σου (από το φαγητό)

Είναι ό, τι πιο κλασικό. Σαν ταινία που την έχεις δει ξανά και ξανά. Νηστεύεις όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα...

Close