Λύση και μάλιστα που καλύπτεται κατά 30% από τα ασφαλιστικά ταμεία και δίνει τέλος στην απώλεια μαλλιών έρχονται να δώσουν οι επιστήμονες.

Για ψυχολογικούς κυρίως παράγοντες είναι πολύ σημαντική η πρόσφατη ιατρική ανακάλυψη που επιτρέπει στους ασθενείς να διατηρούν τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Με μια νέα μέθοδο, πλέον ο ασθενής μπορεί να διατηρήσει την αρχική εικόνα των μαλλιών του κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, ή της ακτινοθεραπείας, μπορεί επίσης να περιποιείται τα μαλλιά του κανονικά, δηλαδή να τα λούζει και να τα χτενίζει και το σπουδαιότερο θα βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη να παραμένει ο ίδιος.

Η νέα τεχνική ονομάζεται HOS-2 και έχει εγκριθεί από τον FDA, τον αμερικάνικο οργανισμό φαρμάκων. Βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system, που αποτελείται από μια ειδική μεμβράνη στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας με τα μαλλιά του ασθενούς. Η μεμβράνη στη συνέχεια επικολλάται στο κεφάλι, δεν αφαιρείται και είναι απόλυτα σταθερή. Μάλιστα είναι κατασκευασμένη από υποαλλεργικό υλικό που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.

Η απώλεια μαλλιών επηρεάζει σε μεγάλο τόσο την ψυχολογία όσο και την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο ασθενής να μπορέσει να διατηρήσει την εικόνα του. Του δίνει δύναμη να συνεχίσει.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου Πηγή: briefingnews.gr

το διαβάσαμε στο newsitamea

More in ειδήσεις, καρκίνος, Υγεία
6db8923661475756c23e2cc985933de6_XL
Αυτός είναι ο άνδρας που απέλασαν από τη χώρα επειδή ήταν πολύ…. όμορφος ! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ως νούμερο ένα απειλή για τη Σαουδική Αραβία κρίθηκε ο Ομάρ Μπορκάν Αλ Γκαλά λόγω της ομορφιάς του. Ο Ομάρ...

Close