Το «κλικ» της πρώτης γνωριμίας

Τον αναγνωρίσατε από την πρώτη στιγμή! Είναι ο απίστευτος άνδρας που περιμένατε χρόνια, απόλυτα ερωτεύσιμος για σας που δεν ερωτεύεστε και τόσο εύκολα. Είναι αυτός που συγκεντρώνει ό,τι ονειρευτήκατε. Μόλις το βλέμμα σας συνάντησε το δικό του, η λογική πήγε περίπατο, ξέρατε ότι ναι είναι « ο άνθρωπός σας». Και ενώ εσείς είσθε βέβαιη ότι βρήκατε το «άλλο σας μισό» , αυτός , ανταποκρίνεται μεν αλλά χλιαρά, δεν δείχνει αδιάφορος αλλά πιο συχνά συμπεριφέρεται διφορούμενα, ούτε ενθουσιασμένος ούτε απόμακρος. Όμως, η φαντασία σας δουλεύει ασταμάτητα, ρομαντικά, με στίχους και τραγούδια γραμμένα για σας, σας έκανε να νιώσετε ερωτευμένη ξανά. Σίγουρα ο έρωτας αφήνει απεριόριστο χώρο στην πίστη ότι με τον καιρό θα τον πείσετε να μοιραστεί τα δικά σας συναισθήματα, αφού θα γίνετε αυτό που εκείνος αναζητά!
Η επιθυμία σας είναι σεβαστή αλλά δεν είναι και αντίστοιχα εύλογη και για το πρόσωπο των ονείρων σας.
Στην αρχή μιας σχέσης είναι φυσιολογικό να αμφιταλαντεύεται κάποιος από τους δυο, να μην νιώσει αμέσως την ένταση των συναισθημάτων. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο μεγάλο αυτό το διάστημα της συναισθηματικής σύγκλισης, δεν είναι κάτι ασήμαντο ούτε μπορεί να ξεπεραστεί με την προσπάθεια του ενός. Μια σχέση χρειάζεται πάντα ανταπόδοση, μην το ξεχνάτε!

Πού είναι η παλιά μας αγάπη;

Αν πάλι είσαστε μαζί για μεγάλο διάστημα, ξεκινήσατε ένα μεγάλο έρωτα και από τις δυο πλευρές, τα πράγματα ήταν μια μαγεία, κυλούσαν υπέροχα και χωρίς προσπάθεια…. όμως…. τώρα τελευταία κάτι δεν πάει καλά. Η σχέση δεν προχωρά, ο σύντροφός σας δείχνει πότε πότε απόμακρος, έχει πολλή δουλειά στο γραφείο, συχνό πονοκέφαλο με οικονομικά αδιέξοδα και ακόμα πιο συχνά τον απασχολούν τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, της ύπαρξης και της συνύπαρξης και των σχέσεων. Σεις φυσικά μουδιάζετε μπροστά στους προβληματισμούς του, σημαινόμενο μιας απεχθούς πιθανότητας απώλειας, του κενού που θα δημιουργηθεί στην ζωή σας, άδειας χωρίς αυτόν…
Μπορεί πραγματικά να είναι προσωρινή η κρίση, μια αναμενόμενη μετάβαση, γιατί:

Αλλάξαμε κι οι δυο

Κατ΄αρχήν πρέπει να θυμάστε πως στη διάρκεια μιας σχέσης αλλάζουν και οι δυο.. Δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι όπως όταν γνωρίστηκαν. Η ζωή εισβάλλει συχνά στις σχέσεις, προκαλώντας ανατρεπτικές επιρροές στις επιθυμίες και τις υποχρεώσεις. Αν μια σχέση είναι ικανοποιητική, τότε οι δυο σύντροφοι καλούνται να ταυτιστούν ξανά μεταξύ τους, όπως έγινε και στην αρχή της υπέροχης γνωριμίας τους. Διαφορετικά… το κενό, η απώλεια θα γίνει πολύ, μα πολύ ρεαλιστική!

Άλλαξε μόνο ο ένας

Αν όμως έχει αλλάξει μόνο αυτός και σεις είστε αποφασισμένη να του «σταθείτε» σ΄αυτήν την κρίσιμη φάση της ζωής του, χωρίς να θέλετε να φέρετε με αμεσότητα το θέμα στην επιφάνεια, μάλλον έχετε ένα καλό συνεργό με το μέρος σας: την αυτό-εξαπάτηση! (Στην εποχή μας δεν είναι καθόλου σπάνιο αυτό…) Μπαίνετε λοιπόν στον πειρασμό να κάνετε προσωπικές αλλαγές στην ζωή σας, την εμφάνιση, την συμπεριφορά και την προσωπικότητά σας, ελπίζοντας να αναβιώσει η σχέση.
Η κρίση όμως δεν λέει να περάσει και πιθανά η σχέση να μην πάρει τα πάνω της, όσες φορές και να της δώσετε το «φιλί της ζωής»… Πιθανά να έχει πάψει προ πολλού να είναι ικανοποιητική για τον σύντροφό σας και το πιθανότερο είναι πως δεν ήταν και ποτέ! Δεν αποκλείεται η πιθανότητα να έχει γίνει μια βαρετή συνήθεια που κανείς δεν τολμά να τη δει κατάματα και να την διακόψει. Κάποια στιγμή λοιπόν εμφανίζεται το βαθύτερο πρόβλημα μιας σχέση και είναι θέμα χρόνου η ρήξη και η απόσταση ανάμεσά σας.

Οσες αλλαγές και να κάνουμε πάνω στα θέματα αυτά, χωρίς να είναι απόλυτο είναι στατιστικά σημαντικό, η αγάπη στηρίζεται στην αμοιβαιότητα, την εγγύτητα, τις ομοιότητες και φυσικά την ακαταμάχητη και ανεξήγητη έλξη που κάνει κάποιον να νιώθει μοναδικός! Αν αυτά δεν συμβαίνουν, σχέση  με τον λάθος άνθρωπο μάλλον θα είναι βλαπτική για την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας!

selftherapy.g

Tagged with:
 
More in Σχέσεις, ψυχολογία
12526
Πώς να βγάλεις χρήματα στο ίντερνετ

Το ίντερνετ σου δίνει πολλές δυνατότητες να κάνεις ό,τι πραγματικά θέλεις. Μπορείς να ενημερωθείς, να ψυχαγωγηθείς, να παίξεις, γιατί όχι...

Close