Από: Επαμεινώνδας Κώνστας

Σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες, η κατάθλιψη εμφανίζει επιδράσεις σε περισσότερο από 15 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο στις ΗΠΑ. Η κατάθλιψη είναι ένα είδος νοητικής ασθένειας που έχει επιπτώσεις σε ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής, και οικονομικής κατάστασης. Με άλλα λόγια, η κατάθλιψη είναι μια νοητική κατάσταση στην οποία η μελαγχολία ή η θλίψη ενός ατόμου του αποτρέπει από το να κάνει τις καθημερινές δραστηριότητές του. Αυτό είναι μια διαταραχή που βιώνει ολόκληρο το σώμα και επηρεάζει την διάθεση, τις σκέψεις, και τη γενική υγεία ενός ατόμου.
Στην πραγματικότητα, αυτό έχει επιπτώσεις στον τρόπο που σκέφτεται κάποιος για τον εαυτό του καθώς επίσης και για τους γύρω του ,όπως ακόμα έχει επιπτώσεις σε καθημερινές μας ανάγκες όπως το φαγητό και ο ύπνος.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα και τα συμπτώματα της κατάθλιψης, μπορεί να ταξινομηθεί σε τρία επίπεδα: μέγιστη κατάθλιψη – διαφορετικά γνωστή ως μονοπολική κατάθλιψη, η οποία είναι η πιο κοινή μορφή κατάθλιψης, η δυσθυμία – ένας χρόνιος τύπος κατάθλιψης, και η διπολική διαταραχή, η οποία συνδέεται με οξύθυμες αντιδράσεις καθώς επίσης και με περιόδους αυξημένης ενέργειας.

Η μοναξιά, τα οικονομικά προβλήματα, ο αγχώδης τρόπος ζωής, τα οικογενειακά προβλήματα, ο θάνατος των αγαπημένων προσώπων, το οικογεναιακό ιστορικό κατάθλιψης, ο χρόνιος πόνος ή τα προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, το αλκοόλ/η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, και τα πρόωρα τραύματα στην παιδική ηλικία είναι μερικές από τις αιτίες που αναφέρονται για να οδηγηθεί κάποιος στην κατάθλιψη.
Εκτός από τους παραπάνω λόγους, οι τροφές που καταναλώνει κάποιος μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην κατάθλιψη. Για παράδειγμα, η έλλειψη βιταμινών όπως B1, B2, B3, B6, και B12, εκτός από τα προϊόντα πρώτης ανάγκης συμπεριλαμβανομένου της βιοτίνης, του φολικού οξέος, και το παντοθενικού οξέος στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει επίσης στην κατάθλιψη.

Παρακάτω αναφέρονται ονομαστικά τα προϊόντα που βοηθούν στην μέιωση της κατάθλιψη
• Τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά οξέα(όπως ψάρι)
• Σπανάκι και φασόλια
• Μαύρο ρύζι
• Μούσλι
• Μπρόκολο και κουνουπίδι
• Φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά
• Λάχανο

Πάνω από όλα, είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνει κάποιος νερό σε αφθονία για να βελτιώσει τη διάθεσή του καθώς επίσης και τις γενικές σωματικές λειτουργίες του.
Εξίσου σημαντικό για να μπορέσει κάποιος να υπερνικήσει την κατάθλιψη είναι να περιορίσει την εισαγωγή των τροφών όπως άσπρο ψωμί και ρύζι, σόδα, τηγανιτές πατάτες, μπισκότα και καραμέλες όπως και όλα τα τυποποιημένα προϊόντα

 

http://www.drosostalida.com/articles2.asp?eid=224

Twitter

Powered by Twitter Tools

More in Ασθένειες, Διατροφή, Θεραπείες, ψυχολογία
synaistimatiki-noimosyni-paidiou_seminario
Ανθοϊάματα στις μαθητικές εξετάσεις

(Από την Μαρίνα Αγγελή) Hornbeam - Carpinus Betulus (Γαύρος) Πρέπει να στρωθώ να διαβάσω… Η περίοδος των εξετάσεων είναι...

Close