Θεραπευτικη αξια του πολτου

Το θεραπευτικο ευρος του βασιλικου πολτου ειναι…ΤΕΡΑΣΤΙΟ!! Στην αρχαιοτητα τον θεωρουσαν ως…πανακεια! Αν και ο χαρακτηρισμος αυτος περιεχει αρκετη δοση υπερβολης, οι θεραπευτικες του εφαρμογες μπορει ανετα να γεμισει τις σελιδες ενος βιβλιου. Λιγες απο τις παθησεις που μας βοηθαει ή θεραπευει ο βασιλικος πολτος ειναι οι παρακατω :

Ακμη, αλλεργιες, αναιμια, στηθαγχη, ανορεξια, αγχος, ασθμα, βρογχιτιδα, ιωσεις, κρυολογηματα, πεπτικα προβληματα, αναπνευστικα προβληματα, προβληματα παχεος εντερου, προβληματα νεφρων, καρδιακα και κυκλοφοριακα προβληματα, γυναικολογικα προβληματα, προβληματα γονιμοτητας, δερματικα προβληματα, δυσλειτουργιες του νευρικου συστηματος, ατονια, κοπωση, καταθλιψη, απωλεια μνημης, αιμορροιδες, πονοκεφαλοι, ερπης, προωρη απωλεια τριχοτου κεφαλης, βελτιωνει την οξυγονωση του οργανισμου και του εγκεφαλου, ρυθμιζει την αρτηριακη πιεση, δυναμωνει και τονωνει σωματικα και πνευματικα. Επιβραδυνει τον ρυθμο γηρανσης του δερματος και ολων των συστηματων του ανθρωπινου οργανισμου νευρικου. Μεγαλη σημασια πρεπει να δωθει στη θεραπευτικη αξια του βασιλικου πολτου στη καταπολεμηση του καρκινου, των αυτοανοσων και εκφυλιστικων παθησεων.

Ο βασιλικος πολτος ασκει κυρια δραση στον ενδοκυτταρικο μεταβολισμο, το νευρικο συστημα, το ενδοκρινικο συστημα, το ουροποιητικο και το γεννητικο συστημα. Εχει ρυθμιστικη και τονωτικη δραση σε ολα αυτα τα συστηματα Προωθει μεγαλο πληθος βιοχημικων αντιδρασεων, και ως εκ’τουτου προωθει την συνολικη ισορροπια του ανθρωπινου οργανισμου. Μπορει να τον αντιληφθει κανεις ως το απαραιτητο υποστρωμα για να λειτουργησουν σωστα ολα τα υπολοιπα προιοντα της μελισσας.
Ο πολτός αρχικά, στο πρώτο επίπεδο των δράσεών του, διεγείρει. Εν τέλη θρέφει. Δίδει ευφορία. Διεγείρει συγκεκριμένα τον μεταβολισμό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, διώχνει την κόπωση, αυξάνει την κατανάλωση οξυγόνου από τους ιστούς και τον εγκεφαλο, δρα απευθείας διεγείροντας τα επινεφρίδια, ενώ παρουσιάζει αμεση αγγειοδιασταλτική δράση που πρωτοεκδηλώνεται στον πνεύμονα, αυξανοντας την αναπνευστική μας δυνατότητα. Ο Βασιλικός Πολτός περιεχει σημαντικους αντιϊκους παράγoντες. Σχετικά με το ανοσοποιητικό σύστημα, ο Βασιλικός Πολτός είναι ανοσοτροποποιητικός/εξισορροπητικος, ενώ η πρόπολη ανοσοδιεγερτική.

Ο βασιλικος πολτος σε συνδυασμο με το δηλητηριο μπορει να εχει ιδιαιτερα εξειδικευμενες και ειδικες εφαρμογες, οι περισσοτερες απο τις οποιες ,αν και ειναι ακομη υπο ερευνα, ειναι πολυ ελπιδοφορες. Μπορει να συνδυαστει με την φυτοθεραπεια, να επιταχυνει και να ενισχυσει την δραση της. Φαινεται οτι ο βασιλικος πολτος ειναι ενας θησαυρος, τον οποιο δεν εχουμε ανακαλυψει ακομη. Ας μην ξεχναμε οτι η βασιλισσα τρεφεται αποκλειστικα με βασιλικο πολτο. Ζει 10 φορες περισσοτερο απο μια εργατρια, εχει το διπλασιο μεγεθος και μπορει να γενναει χιλιαδες αυγα την ημερα. Τα αυγα αυτα ειναι προγραμματισμενα να γινουν εργατριες (και κηφινες). Η δυναμη της εργατριας πηγαζει κυριολεκτικα απο την βασιλισσα. Η βασιλισσα ειναι η δομη και οι κιονες της κυψελης. Παριστανει το συμβολο της γονιμοτητας και της ισορροπιας. Συνεπως, ο πολτος δεν θα μπορουσε παρα να εξασφαλιζει την συνολικη ισορροπια του ανθρωπινου οργανισμου και να προετοιμαζει ενα γονιμο εδαφος για μια υγιη ανθρωποτητα.

http://apistherapy.blogspot.com/2009/12/blog-post_2944.html
More in Διατροφή, Θεραπείες
pak_pure_honey
Θεραπευτικές δράσεις του μελιού. Μια γλυκιά αμαρτία απαλαγμένη απο ενοχές!

Θεραπευτικες δρασεις και ιδιοτητες Το μελι εχει αρκετες θεραπευτικες δρασεις, ενω παραλληλα θεωρειται οτι τονωνει γενικοτερα τον οργανισμο. Απο την...

Close