Η παρακάτω συνταγή προτείνεται από τον James Duke πρώην επικεφαλής, του ερευνητικού Εργαστηρίου Θεραπευτικών Φυτών του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας. Η συνταγή, συνδυάζει την αποδεδειγμένη θεραπευτική δράση του κράταιγου κατά της στηθάγχης, μαζί με την βρομελίνη. Πολύτιμο ένζυμο, που βρίσκεται μέσα στον ανανά και έχει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες κατά της στηθάγχης.

  • Σε μία μελέτη, άτομα με στηθάγχη που έπαιρναν καθημερινά μια δόση βρομελίνης, είδαν τα συμπτώματα τους να εξαφανίζονται σε 4-90 ημέρες, ανάλογα βέβαια με τη σοβαρότητα της κατάστασης τους. Τα συμπτώματα τους, επέστρεψαν όταν σταμάτησαν να παίρνουν το ένζυμο. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν γιατί η βρομελίνη βοηθά τη στηθάγχη. όμως το ένζυμο είναι ασφαλές. Άφθονη βρομελίνη, θα βρείτε στον ανανά.
  • Το εκχύλισμα του κράταιγου, ενισχύει την καρδιακή λειτουργία σε άτομα με στηθάγχη. Το βότανο, περιέχει ολιγομερικές προκυανιδίνες και φλαβονοειδή ανάμεσα στα οποία είναι η υπεροσίδη, η κερσετίνη, η βιτεξίνη, και ραμνοσίδη βιτεξίνη. Όλα αυτά τα συστατικά διαστέλλουν τις στεφανιαίες αρτηρίες, χαλαρώνοντας  το μαλακό μυικό ιστό που τις περιβάλλει. Αυτό επιτρέπει σε περισσότερο αίμα- και συνεπώς σε περισσότερα θρεπτικά στοιχεία, να περάσουν μέσα στον καρδιακό μυ. Επιπλέον ο κράταιγος ρίχνει τη χοληστερίνη. Αυτές οι ιδιότητες που έχουν ελεγχθεί μέσω ερευνών, συνηγορούν υπέρ της φήμης που διατηρεί ο κράταιγος από παλιά, ως φάρμακο για την καρδιά!
Υλικά:
115 γραμμάρια, σπόρους κράταιγου
240 ml χυμό ανανά
240 ml χυμό γκρέιπ φρουτ
Πιπερόριζα, φρέσκια τριμμένη
Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μπλέντερ τους σπόρους κράταιγου, το χυμό ανανά και το γκρέιπφρουτ. Σουρώστε και προσθέστε τζίντζερ για περισσότερη γεύση.
Πηγή: Φυσική Αντιγήρανση .
Αν έχετε πρόβλημα υγείας, πρέπει πριν καταναλώσετε οποιαδήποτε υπερτροφή να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας και ειδικά όταν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή.
Μυστικά Βότανα
Εάν θέλετε να επιλέξετε σπόρους κράταιγου, μπορείτε να συνδεθείτε, με τον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.mystikavotana.gr
More in Ασθένειες, Βότανα, Διατροφή, Θεραπείες, Υγεία, φτιάξτο μόνη σου
438cf2796d805f2e20aac70795459b90_XL
Πώς να φτιάξεις το πιο τέλειο ποπ κορν. Ένα φανταστικό και πανεύκολο κόλπο!

Ένα φανταστικό tip για έξτρα τραγανό αγαπημένο σνακ. Αν βλέπεις συχνά ταινίες με συνοδεία pop corn, τότε θέλεις να είναι...

Close