Εδώ και λίγο καιρό τον γύρο του διαδικτύου κάνει το καινούργιου του  τραγούδι που μιλά για την Ελλάδα της κρίσης, της ιστορίας και του  μύθου.

Η επιλογή του να αφιερώσει ένα τραγούδι στην Ελλάδα μόνο τυχαία δεν ήταν. «Ήμουν στην Αθήνα σε περιοδεία μαζί με τους Grinderman, όταν οι  διαδηλωτές εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν. Έγραφα ένα τραγούδι για τα παιδιά και  την ανικανότητα να τα προστατέψουμε από τον κόσμο που φτιάξαμε για αυτά. Η  παρουσία αυτής της ταραγμένης χώρας διείσδυσε μέσα στο τραγούδι. Πήρα την ιδέα  από το ότι τα δικά μου δίδυμα παιδιά ήταν δώρο από τους Θεούς και τα ένωσα με  τους διαδηλωτές της Αθήνας που συμβόλιζε την παρακμή του πολιτισμού. Στο  τραγούδι μου τα δίδυμα παίζουν χαρούμενα, ενώ ο κόσμος καταρρέει τριγύρω  τους» εξομολογείται στο Έθνος της Κυριακής.

Και προσθέτει πως «με πονάει να βλέπω αυτή τη χώρα σε τέτοια απεγνωσμένη  κατάσταση. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση των Ελλήνων. Τυχαίνει να  γνωρίζω τους Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια και ξέρω πολύ καλά ότι είναι γεμάτοι  πνεύμα, ανθεκτικοί και ασυγκράτητοι. Είναι μια χώρα που μου έχει δώσει τόσα  πολλά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα».

Ο Nick Cave λατρεύει την Ελλάδα, την κουζίνα μας και τη ρεμπέτικη μουσική. Τις περισσότερες φορές που επισκέπτεται τη χώρα μας επιλέγει να διασκεδάσει σε  κάποιο ρεμπετάδικο.

newsbomb.

More in ειδήσεις, καλλιτέχνες, πολιτισμός
johsua1-300x216
Πώς αντιλαμβανόμαστε το ωραίο; Μια υπέροχη ιστορία

Παρασκευή 12/1/2007, 7:51 π.μ. Ουάσινγκτον, Στάση Μετρό L’Enfant Plaza, ένας κύριος στέκεται κοντά στηνείσοδοκαι αρχίζει να ερμηνεύει με το...

Close