Χούμους (μερίδες οκτώ)

Υλικά

-250γρ. ξερά ρεβίθια (ωμά), βρασμένα και ξεφλουδισμένα
-1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
-1/4 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
-1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
-1/2 κουταλάκι κοπανισμένο κύμινο
-1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
-Λίγο φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
-1 κουταλάκι αλάτι
-1/4 φλιτζανιού νερό
-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε μπλέντερ τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο, το καγιέν, το πιπέρι, το αλάτι και το νερό. Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέστε αργά λίγο λίγο νερό. Το μείγμα πρέπει να έχει την όψη αλοιφής. Τελευταίο προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Το χούμους παίρνει πολύ πιο ωραία γεύση, αν φυλαχτεί στο ψυγείο λίγες ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 158
Πρωτεΐνες 4,4gr
Λίπος 9,77gr
Υδατάνθρακες 13,2gr
Χοληστερίνη

 

 

ο mg
Tagged with:
 

Twitter

Powered by Twitter Tools

More in Διατροφή, Συνταγές
rules_.limghandler
«Όσο λιγότερα πόδια έχει το φαγητό, τόσο το καλύτερο”

Το βιβλίο "Food Rules" του Michael Pollan αλλάζει και απλοποιεί αυτά που πιστεύαμε για τη...

Close