Η γυναίκα της σύγχρονης κοινωνίας σήμερα εργάζεται, συμμετέχει στα κοινά, διεκδικεί πολιτική παρουσία και δικαιώνεται στην ερωτική πρωτοβουλία χωρίς τις προκαταλήψεις της σχέσης με τον άνδρα στον ενεργητικό και την γυναίκα στον παθητικό και εύθραυστο ρόλο.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας σε δείγμα 1.500 γυναικών, ηλικίας 35 ? 45 ετών, για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, με την οποία καταρρίπτονται τα εξής στερεότυπα.

Η γυναίκα ? Πηνελόπη και ο άνδρας – άπιστος

Η αλήθεια είναι πως η γυναίκα είναι το ίδιο άπιστη σε συχνότητα. Στη μεγάλη ερευνά της ΕΜΑΣ για το σύνδρομο ομοιοπληξίας φαίνεται πως η απιστία στα 7 χρόνια γάμου και σχέσης, είναι το ίδιο συχνή σε ποσοστά και στα δυο φύλα, γεγονός που καταρρίπτει το μύθο ότι ο άνδρας μόνο απιστεί.

h γυναίκα θέλει ανδροπρέπεια

Η άποψη αυτή δεν δικαιώνεται σήμερα στη γυναικεία ματιά. Αντίθετα ο μαλθακός και ελεγχόμενος άνδρας ίσως να έχει περισσότερες επιλογές.

O άνδρας ? κυνηγός

Η γυναίκα σήμερα διεκδικεί ισότιμα την σεξουαλική ηδονή και κυνηγά το αρσενικό θύμα με τα ίδια μέσα που χρησιμοποιεί ο άνδρας. Στην έρευνα φαίνεται πως πολλά νυχτοπερπατήματα της γυναίκας γίνονται με στόχο τη σεξουαλική ηδονή και όχι την αθώα βόλτα.

 

Η γυναίκα θέλει σχέση και όχι σεξ

Η γυναίκα σήμερα ξέρει πως η σχέση ο γάμος αλλά και η οικογένεια δεν είναι μηχανές ευτυχίας και χαράς αλλά πολλές φορές πεδία σύγκρουσης και ενταφίασης της επιθυμίας για αυτό και δε θα διστάσει να υπηρετήσει προσωπικές επιλογές για σεξουαλικές χαρές και ηδονές, αν αυτά δεν τα βιώνει στο σπίτι της.

Ο άνδρας καριέρα και η γυναίκα οικογένεια

Καμία γυναίκα από το δείγμα δε θα εγκατέλειπε τη δουλειά της για να υπηρετήσει τον άνδρα και το σπίτι και το μεγαλύτερο ποσοστό θα διάλεγε την καριέρα της αντί το γάμο της αν έπρεπε να επιλέξει μεταξύ των δύο.

Ο άνδρας αποφασίζει

Λάθος, στο δείγμα φαίνεται πως οι γυναίκες πήραν την πρωτοβουλία τις περισσότερες φορές. Έτσι και αλλιώς ακόμα και στην εποχή της ανδροκρατίας είναι γνωστό πως η γυναίκα ήταν πίσω από τις μεγάλες αποφάσεις.

Η γυναίκα προτιμά τη σχέση από το σεξ

Σήμερα η γυναίκα δε αρκείται στο τιμητικό τίτλο έωλο πολλές φορές της μητέρας, άγιας και νοικοκυράς, αλλά θέλει το σωματικό έρωτα σαν πηγή ευτυχίας και ισορροπίας.

Ο άνδρας θέλει μικρότερες και η γυναίκα μεγαλύτερους

Η γυναίκα φαίνεται πως δε λέει όχι στους πιο νέους εραστές.

 

Πηγή: Express.gr

http://www.rnews.gr/el/news.php?n=1519

Tagged with:
 
More in σεξ, Σχέσεις
newego_LARGE_t_821_105617944_type12364
5 σέξι μπελάδες & η πικάντικη λύση τους

Δες πως θα διαχειριστείς έξυπνα και σεξουαλικά ακόμα και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις του στο σεξ!   1. Θέλει να...

Close