Δεν είναι μικρός ο αριθμός των γυναικών που αντιμετωπίζουν διαταραχές για ένα χρονικό διάστημα που προηγείται της περιόδου.

Τα συμπτώματα αυτά είναι τόσο ψυχολογικής φύσεως όσο και σωματικής και μπορεί να περιλαμβάνουν ζαλάδα, πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους, ενόχληση στο στήθος αλλά και άγχος, θυμό και κατάθλιψη. Οι επιστήμονες ονομάζουν την πάθηση αυτή προεµµηνορυσιακό σύνδροµο.

Στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αυτών, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, μπορεί να συμβάλει η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών και κυρίως αυτών της τέταρτης γενιάς. Επιπλέον, οι μειωμένες παρανέργιες που έχει η γενιά αυτή σε σχέση με παλαιότερα χάπια τα καθιστά λιγότερο επίφοβα.

Φυσικά, η λήψη τους και η επιλογή του κατάλληλου για κάθε γυναίκα, πρέπει να γίνει έπειτα από επίσκεψη στον γυναικολόγο, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για να παράσχει τις συμβουλές του.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

zougla.gr

More in Θεραπείες, Φάρμακα
fatkid
Παχυσαρκία και ψυχική διαταραχή

Είναι διαδεδομένη η εντύπωση ότι τα παχύσαρκα άτομα εμφανίζουν συχνά κατάθλιψη, άγχος, καταναγκαστική συμπεριφορά και ορισμένα αποκλίνοντα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας....

Close