Γεμιστά με φαγόπυρο και φρέσκα αρωματικά
Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!
Γεμιστά με φαγόπυρο και φρέσκα αρωματικά Κατηγορία: Ζυμαρικά-Ρύζι, Νηστίσιμα Το φαγόπυρο είναι ένα εκπληκτικό δημητριακό πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτεΐνη. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε πολλές συνταγές που φτιάχνουμε με ρύζι με φαγόπυρο. Μαγειρεύεται πολύ εύκολα και με φρέσκα αρωματικά και λαχανικά γίνεται πολύ νόστιμο. Συχνά θα δοκιμάζουμε και θα φτιάχνουμε συνταγές με φαγόπυρο γιατί όχι μόνο κάνει καλό στον οργανισμό μας αλλά και γιατί μας βοηθάει να χάνουμε κιλά και να διατηρούμε το βάρος μας χωρίς να πεινάμε! Φτιάξαμε ένα ελληνικό παραδοσιακό φαγητό με φαγόπυρο και προσθέσαμε φρέσκα αρωματικά που είχαμε στον κήπο μας. Το φαγητό αυτό είναι πάρα πολύ χορταστικό και νόστιμο!
Υπολογίσαμε ότι μια κούπα φαγόπυρο γεμίζει 4 μεγάλες ντομάτες, 4 πιπεριές, 2 κολοκυθάκια και ένα κρεμμύδι. Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να το φτιάξουμε και με πλιγούρι ή κριθάρι! Για την περίοδο της νηστείας είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό και όσον αφορά το τυράκι δεν θα μας λείψει γιατί μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια φέτα σπιτικό τυρί τοφού.
Υλικά 4 ντομάτες 4 πιπεριές 2 κολοκυθάκια 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 πατάτες 1/4 της κούπας ελαιόλαδο Για τη γέμιση 2 κούπες φαγόπυρο Πολτό από τις 4 ντομάτες 2 κρεμμύδια 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 3 κλωναράκια μαϊντανό 2 φυλλαράκια φασκόμηλο 1 κούπα νερό 2 κουταλιές ελαιόλαδο Αλάτι, Πιπέρι Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Πολτοποιούμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, κόβουμε σε μικρά κομματάκια το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε και τρίβουμε 2 κρεμμύδια.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φαγόπυρο, τον πολτό από τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φρέσκα αρωματικά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αλατίζουμε το εσωτερικό απο τα λαχανικά μας και τα γεμίζουμε με το φαγόπυρο. Βάζουμε περίπου 2 κουταλιές σε κάθε ντομάτα και πιπεριά, ενώ 1 κουταλιά στα κολοκυθάκια και στο κρεμμύδι. Δεν γεμίζουμε τα λαχανικά μέχρι πάνω αφήνουμε ένα περιθώριο 1 εκατοστού. Σκεπάζουμε τα λαχανικά με τα καπάκια τους. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε ανάμεσα και γύρω από τα λαχανικά. Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Θερμίδες 1 γεμιστή ντομάτα: 210 Θερμίδες 1 γεμιστή πιπεριά: 200 Θερμίδες
Ετικέτες
άνδρες έρευνες έρωτας έφηβοι αγάπη αδυνάτισμα αληθινές ιστορίες αλλεργίες αντιμετώπιση απιστία ασθένειες βότανα γυναίκες γυναικολογικά δέρμα διαβήτης διατροφή δόντια εγκέφαλος ειδήσεις εναλλακτικές θεραπείες επιστήμη θεραπείες καλλιτέχνες καλλυντικά καρκίνος μαλλιά μυστικά ομορφιά παιδιά περίεργα πολιτισμός πρόληψη σεξ σκέψεις στυλ συνταγές σχέσεις σύζυγοι τσάι υγεία φάρμακα φιλοσοφία φτιάξτο μόνη σου ψυχολογία
Δημοφιλή Άρθρα
- Κύμινο. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες
- Γαιδουράγκαθο. Θαυματουργό βότανο! Σώζει το συκώτι! Προλαμβάνει την ηπατίτιδα! «Καθαρίζει» από τις χημειοθεραπείες!
- Chia seeds: H νέα super τροφή!
- Πικρόξυλο! Το ισχυρότερο βοτανικό όπλο για ζάχαρο και χοληστερίνη! Ιδανικό και για αδυνάτισμα!
- Σημύδα: Ο απόλυτος εξολοθρευτής της κυτταρίτιδας!
- Γυναικείος αυνανισμός
- Πως μάκρυνα τα μαλλιά μου και τα έκανα πλουσιότερα με αμυγδαλέλαιο.
- Ξεχάστε τα σαράντα! Για πάντα νέα με ρόδι. Το φρούτο που παγώνει τον χρόνο!
- Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους και καύση λίπους.
- Ταραξάκο: ένα βότανο υπερτροφή! Αγαπήστε το με την καρδιά σας!!
Εγγραφή στο News letter!