Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Η αυθεντική κανέλα έχει εκπληκτικές ιδιότητες, ειδικά για τους διαβητικούς, τους παχύσαρκους ή αυτούς που υποφέρουν από υψηλή χοληστερίνη. Είναι αντιμικροβιακή και παρεμποδίζει την ανάπτυξη σε μύκητες που είναι ανθεκτικοί σε φαρμακευτική αγωγή. Διατηρεί τα επίπεδα της χοληστερίνης χαμηλά, είναι φυσικό αντιπηκτικό και ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, ιδίως όταν συνδυάζεται με μέλι. Διεγείρει την έκκριση ινσουλίνης και την επακόλουθη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, δημιουργώντας ελπίδες για τη θεραπεία του διαβήτη.
Επίσης φαίνεται οτι αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, κρατώντας μας σε εγρήγορση και ενισχύοντας τη μνήμη. Είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών στοιχείων, όπως μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Έρευνες είναι σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές θεραπευτικές ιδιότητες που έχει έναντι της λευχαιμίας και του λεμφώματος.

 Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους

Υλικά

1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη (Κευλάνης)

1 κουταλάκι μέλι (προτιμήστε οργανικό μέλι)

χυμό από φρέσκο λεμόνι 1 κούπα βραστό νερό

Παρασκευή:

Αφού βράσει το νερό προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε. Αφού το νερό γίνει χλιαρό προσθέτουμε το μέλι.  Το χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε στο τέλος. Αυξάνουμε τη λιποδιάλυτική δύναμη του ροφήματος, αν αντικαταστήσουμε το βραστό νερό, με αφέψημα πράσινου τσαγιού ή λουίζας ή σημύδας.

  • Το μέλι δεν μπαίνει ποτέ στο βραστό νερό αλλά περιμένουμε να κρυώσει. Για την ακρίβεια το μέλι απαιτεί χλιαρό νερό για καλύτερο ανακάτεμα. Η ένωση του με το βραστό νερό αφανίζει όλα του τα ευεργετικά συστατικά.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε ένα ποτήρι πριν το πρωινό σας γεύμα για να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 Εάν θέλετε να επιλέξετε κανέλα Κευλάνης μπορείτε να συνδεθείτε με τον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.mystikavotana.gr
More in Βότανα, Διατροφή, Θεραπείες, Συνταγές, Υγεία
cinnamon
Κανέλα Κεϋλάνης! έχει μεγάλη διαφορά από την κοινή και είναι μαγικό φάρμακο!

Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι αναζήτησαν το καλύτερο φυσικό αντίδοτο στην ινσουλίνη, «πρωταθλήτρια» στον αγώνα των...

Close