Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Ο μοναχικός έρωτας είναι η εναλλακτική λύση στο σεξ με παρτενέρ, ο οποίος αν υπήρχε θα είχε σαφώς προτιμηθεί;

Όσο μεγαλώνει η ηλικία μιας γυναίκας και οι ερωτικές και σεξουαλικές της εμπειρίες, προτιμάται η σύναψη ολοκληρωμένων σχέσεων…

Ιδιαίτερα όταν η γυναίκα έχει ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, περιορίζει τον αυνανισμό στις στιγμές που δεν έχει τον σύντροφό της και τον επιθυμεί.

Ο αυνανισμός φαίνεται να αποτελεί έναν μηχανισμό ψυχολογικής αποσυμπίεσης, για τις γυναίκες, στις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί και για τη θεραπεία της υστερίας…

Ο αυνανισμός δεν είναι κάτι καλό ή κακό, αλλά εξαρτάται από το πώς λειτουργεί στη ζωή της γυναίκας και πώς εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των επιθυμιών και των σχέσεών της.

Το ποσοστό των εφήβων γυναικών που αυνανίζεται είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό των αντρών και κυμαίνεται γύρω στα 60-75%. Ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών αρχίζει να αυνανίζεται ήδη από την παιδική ηλικία (7-9 ετών). Ένα άλλο ποσοστό αρχίζει να αυνανίζεται στη διάρκεια της προεφηβείας ή της εφηβείας. Τέλος, ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών αυνανίζεται για πρώτη φορά αφού έχει ήδη τις πρώτες σεξουαλικές επαφές.

Η γυναίκα διαθέτει πολλά σημεία που ερεθίζονται σεξουαλικά.

Οι περισσότερες γυναίκες το κάνουν μόνες τους, ωστόσο, ορισμένες προτιμούν να τις αυνανίζει ο ερωτικός σύντροφός τους, γιατί η αυτοϊκανοποίηση τους γεννά ενοχές.

Για άλλες πάλι, ο αυνανισμός έχει γίνει διαδικασία ρουτίνας, για να ανακουφιστούν από τις σεξουαλικές παρορμήσεις τους.

Καθώς, προϋπόθεση για το γυναικείο οργασμό είναι η άμεση και συνεχής διέγερση, ορισμένες γυναίκες, όταν κάνουν έρωτα, καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση για να φτάσουν σίγουρα στην αποκορύφωση.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, μόνο το 30% των γυναικών έχουν οργασμό κατά τη συνουσία, ενώ κατά 80% φτάνουν στην αποκορύφωση με τον αυνανισμό. Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν την έμμεση διέγερση της κλειτορίδας πιο ευχάριστη και ερεθιστική.

Ο αυνανισμός, ωστόσο, θεωρείται ότι χαρίζει σε μια σχέση περισσότερο αισθησιασμό και μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση. Ο αυνανισμός θεωρείται μια επιλογή, ένας τρόπος για να αυξηθεί η σεξουαλική απόλαυση ενός ζευγαριού, ο οποίος βοηθά τη σεξουαλικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής.

Συνήθως ο αυνανισμός στις γυναίκες ευοδώνεται μέσα από ερωτικές φαντασιώσεις. Ορισμένες ασυνήθιστες φαντασιώσεις είναι δυνατόν να φοβίζουν, να δημιουργούν ενοχές και ανησυχία για το περιεχόμενό τους. Όμως, η φαντασίωση είναι μια φυσιολογική ψυχική λειτουργία και είναι άδικο να αξιολογείται με όρους καθωσπρεπισμού ή να περιορίζεται για λόγους ευπρεπούς συμπεριφοράς.

Μία  φυσιολογική γυναίκα μπορεί να έχει φαντασιώσεις, όχι μόνο στον αυνανισμό αλλά και όταν κάνει έρωτα. Μπορεί επίσης μερικές φορές να μοιράζεται αυτές τις φαντασιώσεις με τον ερωτικό της σύντροφο και να τις αξιοποιούν μαζί για να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική τους ζωή.

Ο αυνανισμός σίγουρα, δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα οργανικό πρόβλημα. Ο μοναδικός κίνδυνος που μπορεί να υπάρχει δεν είναι από τον αυνανισμό, αλλά από τα συναισθήματα ενοχής, ντροπής και μειονεξίας που απορρέουν μερικές φορές από αυτόν, εξαιτίας της ελλιπούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, της κακής ενημέρωσης και των αρνητικών μηνυμάτων γύρω από τη σεξουαλικότητα.

Όμως, πολλές γυναίκες με έντονο άγχος χρησιμοποιούν τον αυνανισμό σαν ένα είδος πρόσκαιρου ηρεμιστικού. Με αυτή την έννοια ο αυνανισμός προκαλεί στις γυναίκες αυτές την ψυχολογική εξάρτηση και τον εθισμό που προκαλεί ένα ηρεμιστικό φάρμακο, με αποτέλεσμα να τον χρειάζονται σε ολοένα μεγαλύτερες δόσεις.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και με την πάροδο της ηλικίας ο αυνανισμός θα πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του στο συντροφικό σεξ. Αν αυτό δεν συμβεί τότε είναι πιθανό να κρύβει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα της ενήλικης γυναίκας, με την έννοια ότι δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει τη συντροφικότητα και να λειτουργήσει ερωτικά σε συνεργασία με τον σύντροφό της. Έμφυτη δειλία, έλλειψη κοινωνικότητας, εσωστρέφεια, ανασφάλεια, είναι μερικά από τα συνηθισμένα γνωρίσματα των γυναικών που καταφεύγουν με αυτόν τον τρόπο στον αυνανισμό.

Ενώ, βέβαια,  υπάρχουν κάποιες ενοχές, ωστόσο το άτομο αντιλαμβάνεται ότι με αυτό τον τρόπο εκτονώνει μια φυσιολογική ανάγκη.

Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθει ένας άνδρας πώς θέλουν οι γυναίκες να διεγείρονται, είναι να τις παρακολουθεί όταν αυνανίζονται.

Πότε αυνανίζεται μια γυναίκα;

Η αυτοϊκανοποίηση είναι για τις περισσότερες γυναίκες η εισαγωγή της ερωτικής πράξης. Με την αυτοϊκανοποίηση η κοπέλα μαθαίνει πώς λειτουργεί ερωτικά και τι τη διεγείρει περισσότερο. Μετά τον πρώτο οργασμό με αυνανισμό, η σεξουαλική αυτή πράξη επαναλαμβάνεται με μεγαλύτερη ευκολία. Η αυτοϊκανοποίηση είναι ζωτικής σημασίας για τις ώριμες γυναίκες, είτε είναι μόνες είτε όχι. Αυξάνει την υγρασία του κόλπου και μειώνει τον κολπικό πόνο που προέρχεται από την ξηρότητα. Όταν αποτελεί συνεχή δραστηριότητα, αλλά και όταν επιλέγεται για να υποκαταστήσει την ερωτική πράξη μετά την απώλεια του συντρόφου, ο αυνανισμός είναι ιδανική πρακτική. Ο αυνανισμός προκαλεί και εξασφαλίζει την παράταση της ερωτικής ζωής μιας γυναίκας.

Πώς αυνανίζονται οι γυναίκες…

Κάθε γυναίκα αυνανίζεται με το δικό της τρόπο…

Άλλες  χαϊδεύοντας ή τρίβοντας αιδιίο  τους, ιδιαίτερα την κλειτορίδα, με το δείκτη και/ή το μεσαίο δάχτυλο. Μερικές φορές ένα ή περισσότερα δάχτυλα μπορεί να εισάγονται εντός του κόλπου,  όπου βρίσκεται το σημείο G. Μερικές χρησιμοποιούν  βοηθήματα,  όπως ένα δονητή, για να διεγείρουν τον κόλπο και την κλειτορίδα. Πολλές γυναίκες χαϊδεύουν τα στήθη τους ή πιέζουν την θηλή τους με το ελεύθερο χέρι, για  σεξουαλική διέγερση. Η λίπανση χρησιμοποιείται μερικές φορές κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, αλλά σε πολλές γυναίκες, η φυσική λίπανση αρκεί.

Οι κοινές στάσεις που παίρνουν οι γυναίκες είναι διάφορες (ανάσκελα, μπρούμυτα, καθιστές, οκλαδόν, γονατιστές ή και όρθιες). Στην μπανιέρα ή στο ντους μια γυναίκα μπορεί να κατευθύνει το νερό της βρύσης στην κλειτορίδα και το αιδοίο της. Ξαπλωμένη μπρούμυτα  μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χέρια, μπορεί να τοποθετήσει ένα μαξιλάρι στη γωνία ή στην άκρη του κρεβατιού. Υπάρχουν άπειρες θέσεις και  άπειρα σημεία που θα μπορούσαν να ερεθίσουν την κλειτορίδα.

Οι γυναίκες μπορούν να διεγερθούν σεξουαλικά με το σφίξιμο των μυών της λεκάνης και των μηρών, προκαλώντας πίεση στα γεννητικά όργανα. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να γίνει δημόσια χωρίς να γίνουν αντιληπτές. Σκέψεις, φαντασιώσεις και  αναμνήσεις από προηγούμενες περιπτώσεις διέγερσης και  οργασμού μπορεί να τους προκαλέσει σεξουαλική διέγερση. Μερικές γυναίκες μπορεί να φτάσουν σε οργασμό αυθόρμητα με τη δύναμη της θέλησης και μόνο, φτάνει να είναι συγκεντρωμένες…

Οι θεραπευτές του σεξ εξηγούν  στις γυναίκες ασθενείς ότι χρειάζονται αρκετό χρόνο, για να αυνανιστούν και να έρθουν σε  οργασμό, αν δεν το έχουν ξανακάνει.

Ορισμένες γυναίκες ταλαντεύουν το σώμα τους για μεγαλύτερη αίσθηση ηδονής, ενώ άλλες ξαπλώνουν ακίνητες, αναθέτοντας όλο το έργο στα χέρια τους.

Τα μικρά χείλη, όπως και η κλειτορίδα και το εφήβαιο, αποτελούν επίσης σημαντική πηγή διέγερσης. Οι περισσότερες γυναίκες, όταν αυνανίζονται, χαϊδεύουν συνεχώς και χωρίς διακοπή το στέλεχος της κλειτορίδας, μέχρι να φτάσουν στην αποκορύφωση. Αν σταματήσει όμως, η διέγερση της κλειτορίδας η γυναίκα δεν έχει ικανοποιητικό οργασμό.

Σε αντίθεση με τον άνδρα, η γυναίκα που αυτοϊκανοποιείται συχνά, συνήθως δεν αρκείται σε έναν οργασμό, αλλά απολαμβάνει πολλούς διαδοχικούς, ώσπου να κουραστεί…

emedi sex education

Βιβλιογραφία

Being Female: The Art of Female Masturbation, Arlene and Bernard Clendenin, Amazon Books

More in Sex, Γυναίκες, Σχέσεις, ψυχολογία
Ανδρικός αυνανισμός

  Αυνανισμός, είναι η διέγερση των ιδίων γεννητικών οργάνων με στόχο την πρόκληση οργασμού και αυτοϊκανοποίησης της γενετήσιας ορμής και ηδονής...

Close