Δύο επιστήμονες του California Pacific Medical Center στο Σαν Φρανσίσκο ανακάλυψαν ότι ένα συστατικό που μπορεί να εξαχθεί από την κάνναβη έχει τη δυνατότητα να σταματήσει τη μετάσταση σε πολλές μορφές επιθετικού καρκίνου και εν δυνάμει να αντιστρέψει τη θανατηφόρο κατεύθυνση της ασθένειας για πάντα.

«Μας πήρε 20 χρόνια έρευνας περίπου για να το βρούμε αυτό αλλά είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι» δήλωσε στη Huffington Post ο Πιέρ Ντεσπρέζ, ένας από τους επιστήμονες πίσω από την ανακάλυψη. «Θέλουμε να αρχίσουμε με τις δοκιμές όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Η σημαντική ανακάλυψη έχει ήδη περάσει από εργαστηριακές δοκιμές αλλά και από δοκιμές σε ζώα και περιμένει την άδεια για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
Ο Ντεσπρέζ, μοριακός βιολόγος, μελέτησε για δεκαετίες το ID-1, το γονίδιο που ευθύνεται για την εξάπλωση του καρκίνου. Στο μεταξύ, ο συνάδελφος του ερευνητής Σον Μακάλιστερ μελετούσε τις επιδράσεις της κανναβιδιόλης (cannabidiol ή CBD), μιας μη τοξικής και χωρίς ψυχο-ενεργές ιδιότητες ουσίας που βρίσκεται στο φυτό της κάνναβης. Τελικά οι δυο τους συνεργάστηκαν, συνενώνοντας σε ένα τρυβλίο Πέτρι την κανναβιδιόλη και κύτταρα που περιείχαν υψηλά επίπεδα του ID-1.
«Αυτό που βρήκαμε είναι ότι η κανναβιδιόλη μπορούσε ουσιαστικά να “εξουδετερώσει” το ID-1» είπε ο Ντεσπρέζ. Τα κύτταρα σταμάτησαν να εξαπλώνονται και επέστρεψαν στο κανονικό.
Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας είχαν δημοσιευθεί το 2007. Τώρα όμως τα νέα είναι ακόμα καλύτερα. «Ξεκινήσαμε κάνοντας έρευνα πάνω στον καρκίνο του μαστού», είπε ο Ντεσπρέζ. «Αλλά τώρα βρήκαμε ότι η κανναβιδιόλη κάνει για πολλούς τύπους επιθετικών καρκίνων –εγκεφάλου, προστάτη– κάθε τύπο στον οποίο υπάρχουν υψηλά επίπεδα του ID-1.
Ο Ντεσπρέζ ελπίζει ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές.
More in Άνδρες, Βότανα, Γυναίκες, Διατροφή, Θεραπείες, καρκίνος, Υγεία
untitled
Moringa: Το απόλυτο φυτό επιβίωσης! Ανακαλύψτε τα πολλαπλά του οφέλη για την υγεία

Συχνά αναφέρεται ως το "δέντρο θαύμα", λόγω της μοναδικά διαφορετικής σειράς διατροφής, τις φαρμακευτικές, και τις ιδιότητες καθαρισμού, το Moringa...

Close