Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Επανάσταση στην αντιμετώπιση της μυωπίας φέρνουν ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι δοκιμάζουν ένα νέο είδος φακών επαφής, φιλοδοξώντας να αφήσουν στην ιστορία τις επεμβατικές μεθόδους μείωσης ή εξάλειψης της νόσου, καθώς αυτή δεν θα εξελίσσεται.

Οι ειδικοί φακοί επαφής δεν διορθώνουν την εστίαση, όπως αυτοί που κυκλοφορούν σήμερα. Ωθούν το μάτι να διορθώσει μόνο του την όραση και εμποδίζει την αύξηση των βαθμών στην παιδική ηλικία, που η νόσος εξελίσσεται. Πειράματα του δόκτορα Ντέιβιντ Τρόιλο, από το Κολέγιο Οπτομετρίας της Νέας Υόρκης και των συνεργατών του στο State University της αμερικανικής μεγαλούπολης, που έγιναν με τους ειδικούς ομοαξονικούς φακούς, έδειξαν ότι αυτοί μεταβάλλουν την ανάπτυξη και τη διαθλαστική ικανότητα του ματιού.

Οι φακοί είναι επίσης σε θέση να μειώσουν τις διαφοροποιήσεις που συμβαίνουν στα μάτια, οι οποίες προκαλούν την εξέλιξη της μυωπίας. Τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής που διορθώνουν το διαθλαστικό σφάλμα που αντιμετωπίζουν οι μύωπες, μπορεί να δημιουργήσουν ένα μικρό βαθμό υπερμετρωπίας στον αμφιβληστροειδή.

Αυτή η περιφερική υπερμετρωπία μπορεί να επιδεινώσει τη μυωπία επειδή, για παράδειγμα, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν μεγαλώνει και το μάτι τους. Ο Αμερικανός επιστήμονας εξήγησε ότι οι ειδικά σχεδιασμένοι φακοί επαφής που δοκιμάζει, αλλάζουν ανάλογα με την εστίαση του φωτός στον αμφιβληστροειδή.

Ετσι, επηρεάζουν τη διαδικασία ανάπτυξής του, γεγονός που βοηθά στη μορφοποίηση του ματιού με τον επιθυμητό τρόπο. Πειράματα με τους νέους φακούς έδειξαν ότι άλλαξαν την ανάπτυξη των ματιών και την κατάσταση διάθλασης ή εστίασης, σύμφωνα με τις επιδιώξεις των ερευνητών. Οι φακοί μείωσαν επιτυχώς την επιμήκυνση του οφθαλμού που προκαλεί εξέλιξη της μυωπίας.

Με βάση τα αποτελέσματα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί σύντομα να διατίθενται διαφορετικά μοντέλα των φακών επαφής. Ετσι οι οφθαλμίατροι θα έχουν στη διάθεσή τους εξατομικευμένους φακούς για κάθε ασθενή, ώστε να μην αυξάνεται η μυωπία, αν είναι παιδί, ή να βελτιώνεται η κατάσταση, σε περιπτώσεις ενηλίκων που ίσως και να φοβούνται την επέμβαση.

Espressonews.gr

More in Ασθένειες, Θεραπείες, Υγεία
kremasom_353933312
Φυσικά, σπιτικά γιατροσόφια της γιαγιάς

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, καταφύγει στα "γιατροσόφια" της γιαγιάς μας για να αντιμετωπίσουμε...

Close