Αν θές να αποκτήσεις ξανθές ανταύγειες, φέτος το καλοκαίρι αντι να τρέξεις στο κομμωτήριο μπορείς να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Χρησιμοποιόντας φυσικά υλικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου μπορείς να αποκτήσεις τις χρυσαφένιες ανταύγειες που ονειρεύεσαι.

 

Λεμόνι

Το πιο γνωστό φυσικό ξανθυντικό είναι το λεμόνι. Ανακάτεψε 1/4 φλ. χυμό λεμονιού με 3/4 φλ. νερό σε ένα μπουκάλι-σπρέι. Ψέκασε με το μείγμα τα μαλλιά σου και άφησε το να δράσει για 2 ώρες. Φρόντισε τουλάχιστον τα 30΄απο αυτόν τον χρόνο να κάτσεις στον ήλιο. Λούσε τα μαλλιά σου. Μην ξεχάσεις το conditioner γιατί το λεμόνι μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σου.

Ελαιόλαδο

Σίγουρα ξέρεις ήδη οτι το ελαιόλαδο ενυδατώνει τα μαλλιά, αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσικό ξανθυντικό. Άπλωσε αρκετή ποσότητα στα μαλλιά σου και κάτσε στον ήλιο για 1 ώρα. Λούσε τα μαλλιά σου. Επανέλαβε την διαδικασία 3 φορές την εβδομάδα μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χαμομήλι

Απέκτησε χρυσαφένιες ανταύγειες με χαμομήλι. Βράσε ένα φλυτζάνι χαμομήλι και άφησε το να κρυώσει τελείως. Άπλωσε το χαμομήλι σε λουσμένα μαλλιά και κάτσε στον ήλιο για 1 ώρα. Επανέλαβε την διαδικασία μέρα παρά μέρα μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μέλι

Το μέλι χαρίζει λαμπερές, ξανθές ανταύγειες. Άπλωσε μέλι σε λουσμένα και σκουπισμένα μαλλιά και άφησε το να δράσει για 2 ώρες. Λούσε τα μαλλιά σου.

Μπύρα

Οι ξανθές μπύρες χαρίζουν φυσικές ξανθές ανταύγειες στα μαλλιά. Άδειασε 4 μπουκάλια σε μία λεκάνη και βούτηξε μέσα τα μαλλιά σου. Κάτσε 1 ώρα στον ήλιο και στην συνέχεια λούσε τα μαλλιά σου. Επανέλαβε 2-3 φορές την εβδομάδα.

bebeautylicious

More in ομορφιά, φτιάξτο μόνη σου
lip-balm-300x224
10 διαφορετικές χρήσεις ομορφιάς για το lip balm σου!

Νομίζεις ότι το lip balm είναι μόνο για να ομορφαίνει τα χείλη σου; Λάθος! Διάβασε παρακάτω και θα δεις πως...

Close