Αν αγαπάτε τα καυτερά, αν είστε άτομο γεμάτο πάθος που του αρέσουν όχι μόνο οι εύφλεκτες καταστάσεις αλλά και οι γεύσεις, μπορεί να μην το ξέρετε αλλά η διατροφή είναι το στοιχείο σας! Οι ερευνητές στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Οξφόρδης στην Αγγλία, ανακάλυψαν ότι τα καυτερά μπαχαρικά είναι εξαιρετικά λυποδιαλυτικά. Όταν πρόσθεσαν 3 γραμμάρια καυτερή σάλτσα από τσίλι και 3 γραμμάρια καυτερή μουστάρδα στο διαιτολόγιο με το οποίο πειραματίζονταν, διαπίστωσαν ότι τα καυτερά καρυκεύματα αύξησαν τον μεταβολισμό των συμμετεχόντων κατά 25%.
Δεν είναι τυχαίο ότι λαοί όπως του Μεξικού, της Κορέας, της Ινδίας, της Ταϊλάνδης και της Ιαπωνίας είναι γνωστές για τα πικάντικά φαγητά τους. Ίσως οι λαοί αυτοί να γνωρίζουν κάτι για τον έλεγχο του βάρους, που οι υπόλοιποι λαοί αγνοούμε. Τελευταία αποδίδονται και στην πιπερόριζα οι ίδιες ιδιότητες. Διόλου απίθανο να ισχύουν αφού συγκαταλέγεται και αυτή στα θερμογόνα μπαχαρικά. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι αν δεν υπάρχει πρόβλημα πίεσης, τα καυτερά θεωρούνται έτσι κι αλλιώς ελιξίριο νεότητας. Αφού αντιμετωπίζουν τους χρόνιους πόνους (όπως γράφουμε σε άλλο θέμα στο blogμας) αλλά και «ανοίγουν» τις φλέβες, αποτρέποντας από εγκεφαλικά και δημιουργώντας γερή καρδιά. Μήπως τελικά το να καίει, συμφέρει;